Ναρκέμποροι είχαν θάψει βαρύ οπλισμό σε οικόπεδο στο Κορωπί όπου ήταν το «στρατηγείο» τους

Ναρκέμποροι είχαν θάψει βαρύ οπλισμό σε οικόπεδο στο Κορωπί όπου ήταν το «στρατηγείο» τους

Ολόκληρο οπλοστάσιο, που παραπέμπει σε μία από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκε στην κατοχή ναρκεμπόρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο βαρύς οπλισμός ήταν καλά κρυμμένος σε οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, όπου είχε την «έδρα» της η οργάνωση. Πρόκειται για ένα πολυβόλο, τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο, δέκα χειροβομβίδες και άλλα όπλα, τα οποία ήταν θαμμένα στο χώμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς 16 κιλά ηρωίνης και έχουν γίνει 11 συλλήψεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εισήγαγαν τα τελευταία χρόνια ναρκωτικά στη χώρα μας, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί. Εκεί ήταν το «στρατηγείο» τους.

Στη συνέχεια, συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης μέλος της οργάνωσης (33χρονος Έλληνας) να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.

Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδεκτή μία 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.

Ύστερα από οκτώ μήνες ερευνών οι Αρχές κατάφεραν την κατάσχεση δέκα έξι περίπου κιλών ηρωίνης και τη σύλληψη έντεκα ατόμων, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και 45χρονη Ελληνίδα.

Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Αναλυτικά κατασχέθηκαν :

(15,822) κιλά ηρωίνης και (148,5) γραμμάρια κάνναβης,

(240) ναρκωτικά δισκία,

(4.335) ευρώ και (2) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,

(10) χειροβομβίδες

πολυβόλο,

υποπολυβόλο scorpion,

τέσσερα πιστόλια και περίστροφο

επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα)

(6) γεμιστήρες,

(2) υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, (2) σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και (3) σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,

(342) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων ,

( 5 ) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,

φορητός πομποδέκτης,

(22) κινητά τηλέφωνα, (23) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, (10) τηλεκάρτες, κάρτα sim.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών, να εξεταστεί η ενδεχόμενη διασύνδεση του με άλλα ομοειδή κυκλώματα και να εντοπιστούν τυχόν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

Δημοφιλή