Ένας επετειακός περίπατος κάτω από την Ακρόπολη με ιστορικές και σινεφίλ αναφορές στον πόλεμο του '40

Ένας επετειακός περίπατος κάτω από την Ακρόπολη με ιστορικές και σινεφίλ αναφορές στον πόλεμο του '40

Τη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας ταξιδέψει σε ιστορίες ελευθερίας κάτω από την Ακρόπολη.

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επισκεπτόμαστε την επίκαιρη έκθεση του Μουσείου με σπάνια ντοκουμέντα για τον πόλεμο του '40 και στη συνέχεια περπατάμε στην Πλάκα για να θυμηθούμε ιστορίες ελευθερίας που σημάδεψαν την ιστορική γειτονιά της Αθήνας.

Θα γνωρίσουμε σημεία της πόλης που συνέβησαν σημαντικά γεγονότα, αλλά και σπίτια και δρόμους που αποτυπώθηκαν σε ταινίες του εληνικού κινηματογράφου, όπως στο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Στο τέλος του περιπάτου μας βλέπουμε αποσπάσματα από αυτές τις ταινίες που κατέγραψαν με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο την Κατοχή στην ιστορική αυτή περιοχή της Αθήνας.

Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10€ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

INFO

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης

Σχολικού Υλικού

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Τηλ: 210 3250341

info@ekedisy.gr

Δημοφιλή