Η Κλίντον χρησιμοποιεί στην τελική ευθεία ως όπλο τους διάσημους υποστηρικτές της

Η Τζένιφερ Λόπεζ διοργάνωσε δωρεάν συναυλία για τους υποστηρικτές της Κλίντον
Democratic presidential candidate Hillary Clinton, right, takes the stage with performer Jennifer Lopez, left, at a Get Out The Vote performance at Bayfront Park Amphitheater in Miami, Saturday, Oct. 29, 2016. (AP Photo/Andrew Harnik)
Democratic presidential candidate Hillary Clinton, right, takes the stage with performer Jennifer Lopez, left, at a Get Out The Vote performance at Bayfront Park Amphitheater in Miami, Saturday, Oct. 29, 2016. (AP Photo/Andrew Harnik)
ASSOCIATED PRESS

H υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που η υψηλή θέση που κατέχει στις δημοσκοπήσεις κλονίστηκε εξαιτίας της αναζωπύρωσης της υπόθεσης με τα email της, το Σάββατο αξιοποίησε την δύναμη της επιρροή των celebrity προκειμένου να κερδίσει την τελική μάχη στη Φλόριντα στις 8 Νοεμβρίου.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ πραγματοποίησε μια συναυλία με δωρεάν είσοδο ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας συγκέντρωσης ψηφοφόρων και κινητοποίησες εθελοντών για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, όπως αναφέρει το Reuters.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξουμε τον σωστό δρόμο προς το μέλλον», φώναξε η Λόπεζ στους θαυμαστές της που ζητωκραύγαζαν ενώ κόκκινα, άσπρα και μπλε κομφετί έπεφταν σαν βροχή πάνω τους.

Η συγκεκριμένη συναυλία παρείχε συνέβαλε στο να υπάρξει κάποια προοπτική έτσι ώστε να κερδίσει η Κλίντον τον Λευκό Οίκο, μετά το χάος που προκάλεσε για ακόμη μία φορά η υπόθεση με τα email.

To FBI είπε την Παρασκευή ότι εξετάζει περισσότερα email έτσι ώστε να ελέγξει τον τρόπο που χρησιμοποιούσε η Κλίντον την προσωπική της ηλεκτρονική αλληλογραφία, γεγονός που όταν πήρε έκταση στα ΜΜΕ προκάλεσε έντονη αναστάτωση δεδομένου ότι απομένουν λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι δεν επηρεάζεται από τα μίντια και το Σάββατο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμει ζητώντας εξηγήσεις για την επανεξέταση της υπόθεσης.

Η εκδήλωση της Τζένιφερ Λόπεζ ήταν η πρώτη από τις τρεις συναυλίες οι οποίες έγιναν προς τιμήν της Κλίντον με σκοπό να αναχαιτίσουν τη δύναμη του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ και έδωσε στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ μία ευκαιρία την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στα νεανικά γκρουπ, που τόσο καιρό έδινε μάχη για να τα προσεγγίσει.

«Αν είμαστε όλοι μαζί, θα κερδίσουμε», είπε η Κλίντον, απευθυνόμενη στο πλήθος.

«Οι εκδηλώσεις με celebrity εξυπηρετούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο» είπε ο Έρικ Κάσπερ, ένας πολιτικός επιστήμονας του πανεπιστημίου Wisconsin-Eau Claire.

«Είναι ένας τρόπος να βγάζεις τις (σ.σ αρνητικές) καταστάσεις στην άκρη μετατρέποντάς τις σε θετικές», προσέθεσε.

Την επόμενη εβδομάδα η Κλίντον θα βρεθεί στη σκηνή στο πλευρό του Jay Z στη Κλίβλαντ και μετά με την Κέιτι Πέρι στη Φιλαδέλφια στις 5 Νοεμβρίου.

Αυτή την εβδομάδα, μία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξε ότι στους ψηφοφόροι ηλικίας 18 - 29 ετών η Κλίντον ακολουθεί τον Τραμπ, ένα celebrity που πρωταγωνιστούσε στο ριάλιτι σόου «The Apprentice».

Aλλά το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί ανησυχία. Το εξαιρετικά αρνητικό ύφος της φετινής πολιτικής εκστρατείας για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου έχει απομακρύνει τους νέους, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της Ipsos για λογαριασμό του Reuters.

Oι υποψήφιοι πρόεδροι προσπαθούν εδώ και καιρό να φτιάξουν μια καλή φήμη με τη βοήθεια των celebrity, είπε ο Τέρι Τρόι που έχει γράψει το βιβλίο: «Τι διάβασε ο Τζέφερσον , τι είδε ο Ίκι και τι τουίταρε ο Ομπάμα: 200 χρόνια μαζικής κουλτούρας στον Λευκό Οίκο», στο οποίο γίνεται αναφορά με χρονολογική σειρά στην εν λόγω στρατηγική.

«Οι πολιτικές εκστρατείες διοργανώνονται για να προσεγγίσουν άτομα που δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για την πολιτική αλλά ενδιαφέροντα για τη μαζική κουλτούρα» είπε ο Τρόι, ένας ιστορικός που δουλύευε με τον Τζόρτζ Μπους στον Λευκό Οίκο.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ένας τρόπος να παράσχει κανείς περαιτέρω υποστήριξη σε έναν υποψήφιο και ένας τρόπος να απευθύνει έκκληση στο κοινό των μουσικών.

«Μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος ψυχολογικής σύνδεσης που εναλλακτικά δεν θα μπορούσε να είχε ένας υποφήφιος πρόεδρος με τους πιθανούς ψηφοφόρους του», είπε ο Κάσπερ.

Δημοφιλή