Απολύονται καθηγητές και δάσκαλοι- φαντάσματα: Υπογραφή των πρώτων υπουργικών αποφάσεων

Απολύονται καθηγητές και δάσκαλοι- φαντάσματα: Υπογραφή των πρώτων υπουργικών αποφάσεων
Eurokinissi

Με οριστική απόλυση ή διακοπή της μισθοδοσίας τιμωρούνται, μέσω υπουργικών αποφάσεων, καθηγητές και δάσκαλοι που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους». Μάλιστα, σε μια περίπτωση, ένας πανεπιστημιακός ήταν άφαντος επί έξι χρόνια.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι εκπαιδευτικοί αυτοί λάμβαναν τον μισθό ολόκληρο ή μέρος του.

Το φαινόμενο ήρθε στην επιφάνεια εκ νέου όταν πριν από μερικές ημέρες η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας έκοψε τον μισθό σε καθηγητή, ο οποίος δεν πήγαινε ποτέ στο αμφιθέατρο, κάνοντας τους φοιτητές να τον καταγγείλουν. Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο καθηγητή έχει ιστορία 6 ετών, αφού από το 2010 του έγιναν οι πρώτες συστάσεις από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ιδρύματος, αλλά και από την προηγούμενη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο ίδιος όμως, όπως καταγγέλλει το ίδρυμα, δεν υπάκουσε στις συστάσεις.

Επίσης ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης υπέγραψε τις απολύσεις τεσσάρων εκπαιδευτικών για πειθαρχικά παραπτώματα, όλες οι αποφάσεις αφορούσαν το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Όπως ανακοίνωσε τo υπουργείο για το παράπτωμα αυτό απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία, ένας εκπαιδευτικός από την Κρήτη και ένας από το Νότιο Αιγαίο. Στους εκπαιδευτικούς είχε επιβληθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια η ποινή της οριστικής παύσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς εξαφανίστηκε για 8 μήνες, άλλος για 5 μήνες και οι άλλοι δύο από 32 έως 37 εργάσιμες ημέρες.

Δημοφιλή