Σύντομα θα μπορούμε να αγοράζουμε όλα όσα μας αρέσουν μέσω Instagram

Σύντομα θα μπορούμε να αγοράζουμε όλα όσα μας αρέσουν μέσω Instagram

Εδώ και καιρό οι εταιρείες έχουν βρει στο Instagram εκείνο που πάντα έψαχναν, να προωθούν δηλαδή τα προϊόντα τους με τρόπο άμεσο, διασκεδαστικό και απόλυτα συμβατό με τη φιλοσοφία του κοινoύ στο οποίο στοχεύουν.

Και έτσι, το Instagram αποφάσισε να πάει αυτή την ιδανική σχέση ένα επίπεδο παραπέρα, κάνοντας αυτό που όλοι περίμεναν: να προσφέρει δηλαδή τη δυνατότητα στους χρήστες του να αγοράζουν όλα όσα βλέπουν στις οθόνες τους.

Η λειτουργία θα αρχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά από τις 7 Νοεμβρίου, καθώς το Instagram αποφάσισε να συνεργαστεί αρχικά με 20 εταιρείες, όπως οι Kate Spade, J. Crew, Macy’s και JackThreads. Κάθε εταιρεία θα μπορεί να κάνει tag μέχρι και 5 αντικείμενα σε κάθε φωτογραφία, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να πατάει επάνω της για να δει τις πληροφορίες για κάθε προϊόν και στη συνέχεια, εάν θέλει, να το αγοράσει. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα θα αναλυθούν, πριν η νέα λειτουργία ενεργοποιηθεί παγκοσμίως.

Στόχος της είναι το Instagram να μην αποτελεί πλέον απλώς ένα κοινωνικό δίκτυο όπου μπορείς να ανακαλύψεις όλα όσα σε αρέσουν, αλλά και μία πλατφόρμα αναζήτησης και αγορών.

Έτσι θα δείχνει ολοκληρωμένη η λειτουργία “Shop Now”:

Είναι ουσιαστικά τόσο απλό που απορούμε γιατί το Instagram άργησε τόσο. Θα κρατήσουμε όμως τα ευχάριστα νέα και απλώς θα περιμένουμε την ημέρα που το “Shop Now” θα έρθει και στα δικά μας κινητά.