Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Πορεία διαμαρτυρίας για την περικοπή των συντάξεων

Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπουργείο Εργασίας
Nick Paleologos / SOOC

Πορεία διαμαρτυρίας για την περικοπή των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών, πραγματοποίησαν συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Κοτζιά αντιδρώντας στις μεγάλες, όπως υποστηρίζουν, περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να ζήσουν, όπως λένε.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, έστειλαν το μήνυμα προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ότι δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζουν, να δεχτούν άλλο να ζουν με ψίχουλα, απαιτώντας να δοθούν πίσω τα λεφτά «που έχουν κλαπεί από τα ταμεία τους», όπως είπαν.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, η οποία όταν έφτασε στο υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση καίγοντας τις επιστολές που έλαβαν από τον υπουργό Εργασίας, στις οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν τους εξηγούν από πού προέρχονται οι περικοπές, αλλά απλά περιγράφονται.

Πορεία συνταξιούχων

Δημοφιλή