Το αίτημα για εκλογές και ο φόβος του...4ου Μνημονίου

Το αίτημα για εκλογές και ο φόβος του...4ου Μνημονίου
Sooc

Σε προεκλογικούς ρυθμούς επιμένει να κινείται η ΝΔ με τα γαλάζια στελέχη να ζητούν «εκλογές εδώ και τώρα» και τον πρόεδρο του κόμματος, να πυκνώνει τις περιοδείες του στην περιφέρεια με επόμενο σταθμό την Κρήτη.

Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει βάλει με την πλάτη στον τοίχο την κυβέρνηση, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να σημειώνουν με νόημα ότι «πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ακόμα κυβερνητικής επιλογής όπως ακριβώς συνέβη και σε άλλα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, τις συντάξεις και την υπερφορολόγηση».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στη ΝΔ θεωρούν ότι η μεγάλη εικόνα αποτυπώνεται ανάγλυφα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν μια παγιωμένη διαφορά νίκης του κόμματος τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο τους υποχρεώνει να κινηθούν πάνω στα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και να αναδείξουν την δίκη τους εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Ήδη στη ρητορική της ΝΔ έχει μπει ο κίνδυνος ενός νέου, τέταρτου, μνημονίου με τον σύμβουλο μάλιστα του κ. Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο να χαρακτηρίζει λυτρωτικές τις εκλογές για τη χώρα. Μάλιστα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας με το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κάποιους στο κόμμα της αξιωματικής να προεξοφλούν εκλογικό περίπατο της ΝΔ, ακόμα και να κάνουν σχέδια για αυτοδυναμία σε επικείμενες εκλογές.

Ίσως για αυτό το λόγο ήδη από χθες στενοί συνεργάτες της ηγεσίας της ΝΔ στις δημόσιες τοποθετήσεις τους προβάλουν τον κίνδυνο επιβολής ενός 4ου Μνημονίου ως αποτέλεσμα των αδιεξόδων της κυβέρνησης, εξέλιξη την οποία - όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά - θα «υποχρεωθεί» να κληρονομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν λείπουν μάλιστα και τα στελέχη εκείνα που θεωρούν ότι ενδεχομένως αυτή η εξέλιξη να είναι και ο πυρήνας της στρατηγικής της κυβέρνησης, στη λογική των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην οικονομία και ουσιαστικά υποχρεώσει τον νικητή των εκλογών - στην περίπτωση που θα είναι η ΝΔ - να πάρει στα χέρια της την καυτή πατάτα των νέων μέτρων και πιθανώς ενός νέου Μνημονίου.

Δημοφιλή