Χίος: Έκρυθμη η κατάσταση στον καταυλισμό στη Σούδα. Τραυματίες σε συμπλοκές μεταξύ προσφύγων

Χίος: Έκρυθμη η κατάσταση στον καταυλισμό στη Σούδα. Τραυματίες σε συμπλοκές μεταξύ προσφύγων

«Βράζει» ο καταυλισμός της Σούδας στη Χίο καθώς νέες συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ προσφύγων που ζουν εκεί.

Η εφημερίδα Πολίτης της Χίου, που μεταδίδει και την είδηση, χαρακτηρίζει τον καταυλισμό της Σούδας ως μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί και αυτό το αποδίδει στις κακές συνθήκες διαμονής, στη στέρηση αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και στον εγκλωβισμός επί μακρόν στο νησί, που οδηγούν την κατάσταση συνεχώς στα άκρα.

Σήμερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ομάδα μεταναστών συνεπλάκη με άλλη ομάδα, φθάνοντας στο σημείο χρήση καδρονιών που είχαν ξηλώσει προηγουμένως από παλέτες πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένες σκηνές.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μετανάστες στο πρόσωπο. Την κατάσταση ανέλαβε να εξομαλύνει η διμοιρία των ΜΑΤ που βρέθηκε στο σημείο δρώντας ακαριαία. Μόλις όμως απομακρύνθηκαν οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Την παρουσία της στο σημείο έκανε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλοντας 1 όχημα με 2 άνδρες υπό τον φόβο εμπρησμού, που συνήθως χρησιμοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στα άκρα. Πλέον η κατάσταση δεν ελέγχεται και αν δεν απομακρυνθούν από τη Σούδα οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις», ανέφεραν στον «Πολίτη της Χίου» εργαζόμενοι στον χώρο.

Δημοφιλή