Παπαδημητρίου: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Παραπλανητικό το ερώτημα για παράλληλο νόμισμα

Παπαδημητρίου: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Παραπλανητικό το ερώτημα για παράλληλο νόμισμα
Eurokinissi

«Παραπλανητικό» χαρακτήρισε το ερώτημα περί παράλληλου νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ερωτηθείς σχετικά, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, για παλαιότερες δηλώσεις του.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. «Αν ήθελα το παράλληλο νόμισμα δεν θα μπορούσα να είμαι στην κυβέρνηση, αφού δεν θέλει να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι όταν έκανε τις δηλώσεις για παράλληλο νόμισμαοι συνθήκες ήταν διαφορετικές, ενώ τώρα υπάρχουν δείκτες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση και θα μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα και πως δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στην υιοθέτηση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, τόνισε ότι δεν υπάρχει ακριβώς το σχέδιο Μάρσαλ, ωστόσο, είπε, πως υπάρχουν σε εξέλιξη ως το 2020 τα προγράμματα ΕΣΠΑ ενώ έρχονται και άλλα επενδυτικά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

Δημοφιλή