Επίθεση με αυτοκίνητο- βόμβα σε γερμανικό προξενείο στο Αφγανιστάν

Επίθεση με αυτοκίνητο- βόμβα σε γερμανικό προξενείο στο Αφγανιστάν
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
NurPhoto via Getty Images

Δύο αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούστηκαν στο προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του βόρειου Αφγανιστάν, όπου σημειώθηκε επίθεση των Ταλιμπάν.

Αρκετοί πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, αλλά όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι στο συγκρότημα έχουν διασωθεί, ανακοίνωσε ο αστυνομικός διοικητής της τοπικής περιφέρειας χθες.

Προηγουμένως εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον 84 τραυματίες.

Ο Σαγιέντ Καμάλ Σαντάτ, επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπαλχ, είπε ότι αυτοί που είχαν τραυματιστεί από τα θραύσματα γυαλιού στην ισχυρή έκρηξη βρίσκονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών αλλά δεν συναντούν πιά αντίσταση, είπε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο χώρο της έκρηξης και ότι ο υπουργός εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν σε ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή