30.000 άνθρωποι δημοσιεύουν κάθε ώρα αυτή τη λίστα του Michael Moore για τον Trump

30.000 άνθρωποι δημοσιεύουν κάθε ώρα αυτή τη λίστα του Michael Moore για τον Trump
US filmmaker Michael Moore speaks with members of the media as he arrives at the IFC Theater before the debut of a surprise documentary about Republican presidential nominee Donald Trump titled 'TrumpLand' in New York on October 18, 2016. / AFP / KENA BETANCUR (Photo credit should read KENA BETANCUR/AFP/Getty Images)
KENA BETANCUR via Getty Images
US filmmaker Michael Moore speaks with members of the media as he arrives at the IFC Theater before the debut of a surprise documentary about Republican presidential nominee Donald Trump titled 'TrumpLand' in New York on October 18, 2016. / AFP / KENA BETANCUR (Photo credit should read KENA BETANCUR/AFP/Getty Images)

Το πρωινό μετά την εκλογή του Donald Trump ως Προέδρου των Η.Π.Α. είχε, για εκατομμύρια Δημοκρατικούς, την αίσθηση ενός απαίσιου hangover μετά από κακό μεθύσι. Με τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρούν την πλειοψηφία στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πολλοί φιλελεύθεροι έχουν πέσει, δικαιολογημένα, σε κατάθλιψη.

Ίσως για αυτό το σχέδιο των 5 σημείων του Michael Moore έχει αναδημοσιευθεί μέχρι στιγμής πάνω από 170.000 φορές από τη στιγμή που ανέβηκε στο Facebook, το πρωινό της Τετάρτης. Ο διάσημος σκηνοθέτης, γνωστός για τα άκρως πολιτικοποιημένα ντοκιμαντέρ του πάνω στην κοινωνία της Αμερικής, δημιούργησε ένα πλάνο για το πώς οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να παλέψουν για τα πιστεύω τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Moore ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει μετά βεβαιότητας τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, από τον περασμένο Ιούλιο.

Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο σε ελεύθερη μετάφραση, ενώ ακριβώς από κάτω θα βρείτε και το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά.

Λίστα Υποχρεώσεων για το επόμενο πρωί:

1. Πάρτε πίσω το Κόμμα των Δημοκρατικών και επιστρέψετε το στον λαό. Μας έχει απογοητεύσει παταγωδώς.

2. Απολύστε όλους τους ειδήμονες, αυτούς που δημιουργούν τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις και οποιονδήποτε στο χώρο των μέσων ενημέρωσης που δεν ήθελε να ακούσει κάτι διαφορετικό από τη γνώμη του ή να αναγνωρίσει τι πραγματικά συνέβαινε γύρω του. Οι ίδιοι αυτοί φαφλατάδες θα μας πουν τώρα πως πρέπει «να θεραπεύσουμε το χάσμα» και να «ενωθούμε». Θα λένε όλο και περισσότερες τέτοιες ανοησίες μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Κάντε τους να σωπάσουν.

3. Κάθε Δημοκρατικός, μέλος του Κογκρέσου, που δεν ξύπνησε σήμερα το πρωί έτοιμος να παλέψει, να αντισταθεί και να γίνει εμπόδιο στο δρόμο των Ρεπουμπλικάνων, ακριβώς όπως έκαναν και οι ίδιοι εναντίον του Προέδρου Obama, κάθε μέρα, επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, πρέπει να κάνει στην άκρη και να αφήσει όσους από εμάς γνωρίζουμε την κατάσταση να δείξουμε το δρόμο στην προσπάθεια να σταματήσουμε την κακία και την τρέλα που πρόκειται να έρθει.

4. Όλοι πρέπει να σταματήσουν να λένε πως είναι «έκπληκτοι» και «σοκαρισμένοι». Αυτό που εννοείτε πραγματικά είναι πως βρισκόσασταν μέσα σε μια φούσκα και δεν είχατε προσέξει τους Αμερικανούς συμπολίτες σας και την απελπισία τους. Η ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ παραμέλησή τους και από τα δύο κόμματα, ο θυμός και η ανάγκη για εκδίκηση απέναντι στο σύστημα μεγάλωναν συνεχώς. Και τότε ήρθε ένας σταρ της τηλεόρασης που συμπαθούσαν και του οποίου το σχέδιο ήταν να εξολοθρεύσει και τα δύο κόμματα, λέγοντάς τους «Απολύεστε!». Η νίκη του Trump δεν ήρθε ως έκπληξη. Δεν ήταν ποτέ ένα αστείο. Το γεγονός πως το αντιμετωπίζατε έτσι, τον έκανε δυνατότερο. Είναι τόσο ένα πλάσμα όσο και ένα δημιούργημα των μέσων ενημέρωσης και τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να το παραδεχτούν ποτέ.

5. Πρέπει να λέτε την ακόλουθη φράση σε οποιονδήποτε συναντήσετε σήμερα: «Η HILLARY CLINTON ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!». Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Αμερικανών συμπατριωτών μας προτίμησε την Hillary Clinton από τον Donald Trump. Τέλος. Είναι γεγονός. Αν ξυπνήσατε σήμερα το πρωί πιστεύοντας πως ζείτε σε μια διαλυμένη χώρα, κάνετε λάθος. Η πλειοψηφία των συμπατριωτών σας ήθελε τη Hillary, όχι τον Trump. Ο μόνος λόγος που έγινε Πρόεδρος είναι εξαιτίας μιας απόκρυφης, παρανοϊκής ιδέας του 18ου αιώνα που ονομάζεται Κολέγιο των Εκλεκτόρων. Μέχρι να το αλλάξουμε αυτό, θα συνεχίσουμε να έχουμε Προέδρους που δεν εκλέξαμε και δεν θέλαμε. Ζείτε σε μια χώρα που η πλειονότητα των πολιτών της έχει πει πως πιστεύει στην ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής, πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται το ίδιο με τους άντρες, θέλει αύξηση του βασικού μισθού και θέλει ένα καθολικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ενός φορέα. Τίποτε από αυτά δεν έχει αλλάξει. Ζούμε σε μια χώρα που η πλειοψηφία συμφωνεί με τη «φιλελεύθερη» θέση. Απλά μας λείπει η φιλελεύθερη ηγεσία που θα βοηθήσει στο να συμβούν όλα αυτά (δείτε το #1 παραπάνω).