Καμμένος: Πολλαπλά τα οφέλη από την εκλογή Τραμπ. Ο Φίλης θα έριχνε την κυβέρνηση

Καμμένος: Πολλαπλά τα οφέλη από την εκλογή Τραμπ. Ο Φίλης θα έριχνε την κυβέρνηση
Nikos Libertas / SOOC

Την εκτίμησή του ότι πρόκειται να υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στη Συρία, μετά την εκλογή Τραμπ, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του, ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη.

«Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως «Το προσφυγικό δεν λύνεται με απορρόφηση ούτε με αποθήκες ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «αν είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Σόιμπλε, η Ελλάδα θα ήταν αποθήκη ανθρώπων.

Ερωτηθείς για τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε πως «Θα έριχνε την κυβέρνηση για την Εκκλησία».

Μάλιστα, τόνισε ότι ήταν κάτι που το είπε παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Νίκος Φίλης ήταν πολύ καλός υπουργός. Άνοιξαν τα σχολεία χωρίς κενά. Αλλά διαφωνώ κάθετα στις θέσεις του με την εκκλησία» εξήγησε ο κ. Καμμένος.

«Ήταν σεβαστές αυτές οι απόψεις αλλά προϋπόθεση ήταν να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Ορθοδοξίας με την πολιτεία», ανέφερε.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «ο κ. Φίλης δεν εκδιώχθηκε του έγιναν προτάσεις και για άλλα υπουργεία».

Δημοφιλή