Startup Safary: Διήμερο open doors για την νεανική επιχειρηματικότητα

Startup Safary: Διήμερο open doors για την νεανική επιχειρηματικότητα
Meeting of creative business people. Rzeszow, Poland
Meeting of creative business people. Rzeszow, Poland
Anna Bizon via Getty Images

Η μεγαλύτερη γιορτή της νεανικής επιχειρηματικότητας διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε διαφορετικά σημεία στην Αθήνα.

Οι σημαντικότεροι χώροι στήριξης της επιχειρηματικότητας ανοίγουν τις πόρτες τους και διοργανώνουν σεμινάρια, ομιλίες, networking events, εργαστήρια και mentoring sessions.

Συμμετέχουν τα egg (enter-grow-go), k44, Orange Grove, ΘΕΑ, Founda.tion, Invent, The Cube, Yoleni’s, Innovathens, Romantso και StarTech Ventures.

Αν χρειάζεστε βοήθεια να περιηγηθείτε ανάμεσα στις δεκάδες εκδηλώσεις, ιδού μία μικρή περίληψη με τα σημαντικότερα event!

Την Παρασκευή, ο Business Strategist στο χώρο του Internet of Things Stijn Schuermans θα εξηγήσει τις διαφορετικές μεθοδολογίες στρατηγικής στον δυναμικό κλάδο του Internet of Things (Εgg, 13.20).

Ένα πρακτικό, hands-on τρίωρο “Positioning and Brand Strategy for startups” που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την επιχείρησή μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στη δική τους επιχείρηση και να καθορίσουν τα κοινά-στόχους στους οποίους απευθύνονται, τις προσωπικές αξίες που τους κινητοποιούν, τα οφέλη που υπόσχονται στους πελάτες τους και άλλα ώστε να χτίσουν τη δική τους στρατηγική τοποθέτηση για τη startup τους (Orange Grove, 15.00).

To απόγευμα, στη ΘΕΑ, μπορείς να δεις τα προφίλ των coaches και να κλείσεις one on one με τον coach που σε ενδιαφέρει για προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ΘΕΑ, 17.00)!

Το νέο πρόγραμμα εκκίνησης επιχειρήσεων In*vent ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 σε μία ημέρα αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει την παρουσίαση του προγράμματος In*vent (12:15 – 14:30), καθώς και το ενημερωτικό / networking event “Survival of the fittest” (14:30 – 16:30) με οδηγίες και μαθήματα επιβίωσης για startups από την Κάρλα Τάνας, co-founder των IDGC και απόφοιτους-startuppers του επιταχυντή Founder Institute και θα κλείσει με την παρουσίαση του Global Student Entrepreneur Award (16:45 – 17:30) από τον Phillipp Brinkmann και την ομάδα της ΕΟ Greece (In*vent, 12.00).

Ο Μike Butcher, ο Editor-At-Large του TechCrunch, παραδίδει μέσω Skype μαθήματα PR (Κ44, 17.00) και οι Weengs μιλούν για τις αποτυχίες και τις αποτυχίες τους (Κ44, 17.20).

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas - The Venture συμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή των startups, το StartUp Safary Athens, διοργανώνοντας mentoring workshop με τίτλο "Storytelling for Social Impact" το Σάββατο στις 18.00 στο χώρο του The Cube Athens. Το mentoring workshop έχει στόχο την καθοδήγηση των startups για την αποτελεσματική επικοινωνία των επιχειρήσεων τους και του θετικού αντίκτυπου τους, καθώς ο τελικός νικητής του διαγωνισμού θα κριθεί από την τελική παρουσίασή του μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή. Παράλληλα, στο πλαίσιο του workshop θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού Chivas - The Venture, ώστε οι startups να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους για να διεκδικήσουν μέρος της χρηματοδότησης $1 εκατομμυρίου.

Την Κυριακή, μια ομιλία από την εμπειρία του Women On Top για το πως το χτίσιμο μιας υποστηρικτικής κοινότητας, ο καθορισμός της επαγγελματικής μας ταυτότητας και το mentoring μπορoύν να μας δείξουν ότι δεν είμαστε μόνες όταν από μια δουλειά 9-5 μεταπηδούμε σε μια καριέρα δημιουργίας και ανεξαρτησίας (Innovathens, 14.00). Η Έλενα Παπαδοπούλου προβάλλει τα σημεία εκείνα που καθορίζουν την ουσία μιας παρουσίασης και εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στο εκάστοτε κοινό της (Οrange Grove, 14.30). Ενα χορταστικά διαδραστικό workshop για το storytelling, ένα θέμα που κουβεντιάζεται συχνά, ειδικά στο οικοσύστημα των startups από τον Δημοσθένη Μπρούσαλη (Innovathens, 16.00).

Δείτε το πρόγραμμα, επιλέξτε το event που σας ταιριάζει και σας χρειάζεται και ελάτε στη μεγαλύτερη γιορτή επιχειρηματικότητας στην Αθήνα! Aυτή την Παρασκευή και για 3 μέρες!

Δημοφιλή