Ένα υβρίδιο της Θάτσερ με τον Φρανσουά Φιγιόν στο πρωτοσέλιδο της Liberation

Ένα υβρίδιο της Θάτσερ με τον Φρανσουά Φιγιόν στο πρωτοσέλιδο της Liberation
Liberation

«Φιγιόν, εγώ ο πρόεδρος», αναγράφει το πρωτοσέλιδο της Liberation που θα κυκλοφορήσει αύριο Τρίτη, και το οποίο παραθέτει μια φωτογραφία υβρίδιο της Θάτσερ με τον Φρανσουά Φιγιόν.

Ο τελευταίος είναι ένας από τους δύο νικητές των προκριματικών του γαλλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος που θα αναμετρηθεί με τον Αλαίν Ζιπέ για το χρίσμα την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός της Γαλλίας το διάστημα 2007 με 2012 και είναι το μεγάλο φαβορί για τις επερχόμενες προκριματικές, καθώς στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε το 43,6% των ψήφων.

Το πρωτοσέλιδο της Liberation δεν είναι τυχαία. ίδιος δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για την Μάργκαρετ Θάτσερ και αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής. Οι πολιτικές του πεποιθήσεις ίσως να του στερήσουν μερικές ψήφους, δεδομένης της δυσφορίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη από τις φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, που με την σειρά της έχει στρέψει τους πολίτες στον εθνικισμό -και στην περίπτωση της Γαλλίας, στην Μαρίν Λεπέν-.

Δημοφιλή