Ο Τραμπ για την υπόθεση των email: «Δεν επιθυμώ να βλάψω τους Κλίντον»

Ο Τραμπ για την υπόθεση των email: « Δεν επιθυμώ να βλάψω τους Κλίντον»
Aston, PA, USA - September 22, 2016: Republican presidential nominee Donald Trump delivers a speech at a rally in Aston, Pennsylvania.
Aston, PA, USA - September 22, 2016: Republican presidential nominee Donald Trump delivers a speech at a rally in Aston, Pennsylvania.
Bastiaan Slabbers via Getty Images

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε να επιθυμεί ιδιαίτερα να ξεκινήσει έρευνες σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του στις εκλογές, αν και δεν απέκλεισε εντελώς αυτήν την πιθανότητα, σύμφωνα με δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times που συναντήθηκαν σήμερα μαζί του.

Ο Τραμπ απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έρευνα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα των Κλίντον ή για τη χρήση του ιδιωτικού διακομιστή από τη Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ένας δημοσιογράφος.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει «να βλάψει τους Κλίντον» αλλά να προχωρήσει προς τα εμπρός.«Δεν επιζητώ να επιστρέψω στο παρελθόν», είπε, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συνεχίσει την έρευνα για την υπόθεση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστελνε και λάμβανε η Χίλαρι Κλίντον μέσω ιδιωτικού διακομιστή την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, την Τρίτη, μια από τις στενότερες συμβούλους του εκλεγμένου προέδρου.

«Πιστεύω ότι όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος, που είναι επίσης επικεφαλής του κόμματος, λέει ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η έρευνα για την κατηγορίες αυτές, ακόμη και πριν ορκιστεί, αυτό στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», είπε η Κελιάν Κόνγουεϊ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Τραμπ ανακαλεί έτσι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του που γέννησε και το σλόγκαν «lock her up» (σ.σ. φυλακίστε την) που φώναζαν με ενθουσιασμό οι υποστηρικτές του κατά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Η χρήση του ιδιωτικού διακομιστή από τη Χίλαρι Κλίντον δηλητηρίασε όλη την προεκλογική εκστρατεία της. Η ομοσπονδιακή αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση, επέπληξε την πρώην υπουργό αλλά αποφάσισε να μην της ασκήσει δίωξη.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, υπογράμμισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένας εκλεγμένος πρόεδρος να «γυρίζει σελίδα για να ενώσει το έθνος». Πρόσθεσε όμως ότι αν ο Τραμπ αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να συνεχίσει την έρευνα σε βάρος της Κλίντον, θα στηρίξει αυτήν του την απόφαση.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή