Τα... αριστερά προσκλητήρια του Κυριάκου και το... δεξιό πρέσινγκ στον Καμμένο

Τα... αριστερά προσκλητήρια του Κυριάκου και το... δεξιό πρέσινγκ στον Καμμένο
SOOC

Με την ολοκλήρωση των αλλαγών στο κόμμα και τη δημιουργία της γαλαζιας «σκιώδους» κυβέρνησης, τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην εμφάνιση και ομιλία του Κυριακου Μητσοτακη στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του θα πρόκειται για ακομα μια προσπάθεια κινητοποίησης όλων των στελεχών του, απο τη στιγμη που η εκτίμηση που εξακολουθεί να υπάρχει στο γαλάζιο επιτελειο καταλήγει στο συμπέρασμα οτι οι εκλογές δε θα πρέπει να θεωρείται ενα απίθανο σενάριο, αλλα ίσως και μια διέξοδος διαφυγής της κυβέρνησης μπροστά στα πραγματικά και δημοσκοπικά αδιέξοδα της.

Η ομιλία του Προεδρου της ΝΔ θα συνδυαστεί και με ενα προσκλητήριο συστράτευσης σε κόμματα, πρόσωπα και πολίτες που βρίσκονται απέναντι απο τη σημερινή κυβέρνηση, χωρίς προαπαιτούμενα και διαχωριστικες γραμμές.

Ενδεικτικές ειναι οι αναφορές του κ.Μητσοτακη κατα την παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Παγουλατου οπου προειδοποίησε οτι "δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων. Ούτε να πιστεύουμε ότι επειδή όλοι συμφωνούμε μεταξύ μας σε αυτή την εκδήλωση έχουμε κερδίσει και την εμπιστοσύνη της σιωπηλής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας".

Την ιδια στιγμη ενδιαφέρον παρουσιαζει η σημερινή επίσκεψη του Κυριακου Μητσοτακη στο Πεντάγωνο, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνοδεύεται απο τον "σκιώδη" υπουργό Άμυνας της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος αναλαμβάνει να βρεθει απέναντι απο τον Πανό Καμμένο και να ελέγχει το έργο και τις επιλογές του σε καθημερινή βαση, με τις σχέσεις των δυο ανδρών να μην βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο τους.

Κατα πολλους η επίσκεψη πέρα απο την ουσία της πραγματοποίησης της, για την ενημέρωση της ηγεσιας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στα εθνικά θέματα και τα ζητήματα ασφαλείας, υποκρύπτει και μια έμμεση προσπάθεια διεμβολισμού του "δεξιού" ακροατηρίου στο όποιο απευθύνεται το κομμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή στην καλύτερη, μια προσπάθεια να "στεγανοποιηθεί" η ΝΔ μπροστά στον κίνδυνο διαρροών προς τα δεξιά της.

Δημοφιλή