Λάτρεις του τυριού, προσοχή: Υπάρχει ένα νέο υβρίδιο τυριού και σοκολάτας και θέλουμε τη γνώμη σας

Λάτρεις του τυριού, προσοχή: Υπάρχει ένα νέο υβρίδιο τυριού και σοκολάτας και θέλουμε τη γνώμη σας
Curds and Whey

Όλοι μας έχουμε νιώσει κάποια στιγμή τη λαχτάρα για έναν εντελώς παράλογο συνδυασμό τροφίμων, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως βρισκόμαστε σε ενδιαφέρουσα. Ξέρω άτομο που η αγαπημένη του λιχουδιά ήταν να τρώει ταυτόχρονα λουκανικάκια και σοκολάτα. Σίγουρα έχετε κι εσείς έναν τέτοιο φίλο με αλλόκοτους γευστικούς κάλυκες ή είστε εσείς αυτός ο φίλος.

Αν, ωστόσο, είστε λάτρεις του τυριού και έχετε σχετικά φυσιολογικές ορέξεις, η ακόλουθη είδηση μάλλον θα σας διχάσει.

Η εταιρία Curds & Whey από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η οποία και ειδικεύεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα πρώτης ποιότητας, δημιούργησε ένα νέο είδους τυριού που κάνει το «βρωμερό», πράσινο ροκφόρ να μοιάζει τόσο συνηθισμένο όσο η γραβιέρα Αμφιλοχίας. Το νέο τυρί είναι ένα ιταλικό blue cheese με την ονομασία Choco 21, το οποίο έχει ωριμάσει μέσα σε λικέρ σοκολάτας, έπειτα έχει αλειφθεί με κακάο και τέλος έχει διακοσμηθεί με κομματάκια σοκολάτας. Ανατριχιάσατε; Κακώς, καθώς οι γευσιγνώστες έχουν αρχίσει ήδη να γράφουν διθυράμβους για την απόλαυση που προσφέρει στις αισθήσεις. Και μάλλον έχουν δίκιο, καθώς το Choco 21 ξεπούλησε αμέσως.

Η ιδιοκτήτης της Curds & Whey, Anna Burley, είπε στο Mashable πως η γεύση του σοκολατένιου τυριού δεν είναι τόσο έντονη όσο μπορεί να φαντάζεται κάποιος. «Το blue cheese είναι από μόνο του αρκετά ήπιο και το λικέρ προσθέτει μια σοκολατένια γεύση χωρίς να το κάνει γλυκό», λέει. «Η αντίδραση των πελατών ήταν εξαιρετικά θετική πριν καν το προϊόν γίνει viral, το περιμέναμε πως θα γινόταν δημοφιλές αλλά μείναμε έκπληκτοι από την εντύπωση που προκάλεσε στο τέλος», προσθέτει.

Κοιτάξτε, ως χρόνιοι λάτρεις του τυριού, έχουμε πολλές απορίες για το νέο αυτό υβρίδιο. Με τι συνοδεύεται; Ποιο κρασί του ταιριάζει; Θα κυκλοφορήσει και σε άλειμμα κι αν ναι που πρέπει να το αλείφουμε, σε αλμυρά κράκερ ή σε μπισκότα; Σε κάθε περίπτωση, είμαστε ανοιχτοί σε γευστικές προκλήσεις. Άλλωστε, σε μια παραλλαγή της σοφής ατάκας του Joey: «Cheese? Good! Chocolate? Good! What's not to like?».