Ακόμα αστοχεί έξω από το τρίποντο ο Ολυμπιακός...

Ακόμα αστοχεί έξω από το τρίποντο ο Ολυμπιακός...
Contra

ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: Μετά τους θριάμβους της περασμένης εβδομάδας, ο Ολυμπιακός υπέστη οδυνηρή ήττα από τη Μακάμπι με 80-73 στο ΣΕΦ . Κάκιστος στο μακρινό σουτ ο πρωταθλητής ολοκλήρωσε το ματς με 6/33 τρίποντα και έδωσε το δικαίωμα στους Ισραηλινούς να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ένα βασικό πρόβλημα από την αρχή του ματς, ένα πρόβλημα που δεν βρήκε ποτέ τη λύση του. Η δυνατή περιφερειακή άμυνα της Μακάμπι τον απορύθμισε επιθετικά και αυτή η...απορύθμιση κράτησε μέχρι την τελευταία φάση όταν ο Γκριν αστόχησε σε λέι απ.

Είναι, άλλωστε, σαφές ότι με 6/33 τρίποντα, ποσοστό δηλαδή μόλις 18,2% δεν νίκησε κανείς στο ανταγωνιστικό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός κατά αυτόν τον τρόπο πήρε ένα σκληρό μάθημα μόλις μερικές ημέρες μετά τους θριάμβους του με την Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό.

Μην φανταστείτε βέβαια ότι η Μακάμπι έκανε κάτι σούπερ. Φρόντισε όμως να έχει καλύτερα ποσοστά, να εκμεταλλεύεται το άγχος του Ολυμπιακού όσο η ώρα περνούσε και να υπερασπίζεται με στοιχειώδη επιτυχία διαφορές των 16 και των 18 πόντων. Ο Ντι Σίλεϊ έκανε μεγάλη ζημιά στους "ερυθρόλευκους" με 5/8 τρίποντα και 19 πόντους, στον αντίποδα ο Λοτζέσκι, μοναδικός με σούταρε καλά, έφτασε μέχρι τους 15.

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή