Δολοφονία φοιτητή Γαλαζούλα: Ο δράστης υποστηρίζει ότι εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα

Δολοφονία φοιτητή Γαλαζούλα: Ο δράστης υποστηρίζει ότι εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα
Sooc

Να υπερασπιστεί τον εαυτό του προσπάθησε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας, Θοδωρή Γαλαζούλα.

«Η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε. Πήγα να δω τι συνέβη και εκπυρσοκρότησε δύο φορές ακόμη», υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομολογίας του.

Ισχυρίστηκε ότι το θύμα βρισκόταν σε διαπληκτισμό με τρίτο πρόσωπο για διαφορές που σχετίζονταν με αγοραπωλησίες ναρκωτικών όταν η καραμπίνα του εκπυρσοκρότησε. Ο δράστης φέρεται να έχει κατονομάσει ένα ακόμη άτομο, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να εξακριβώσουν αν είναι υπαρκτό πρόσωπο και αν βρισκόταν πράγματι στον τόπο της δολοφονίας.

Μετά το έγκλημα είπε στην απολογία του, πως γύρισε στον Γέρακα και πέταξε το κυνηγετικό όπλο σε σάκο σκουπιδιών στην περιοχή Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Οι αστυνομικοί του είχαν παρουσιάσει ένα βίντεο, τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του με το θύμα και την ταυτοποίηση των φυσιγγίων που είχε στο σπίτι του με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί δίπλα στο θύμα. Μπροστά σε αυτό το στοιχειοθετημένο αδιέξοδο, ο 22χρονος ομολόγησε την πράξη του και έδωσε την δική του εκδοχή.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας είχαν βρει βίντεο, από το οποίο προέκυπτε ότι ο 22χρονος το απόγευμα της 8ης Μαΐου παρέλαβε με το όχημά του το θύμα από την πλατεία Φούρεσι στα Γλυκά Νερά και από τη χρονική εκείνη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη του 20χρονου.

Το γεγονός ότι το θύμα δεν είχε μεταφορικό μέσο οδήγησε στην εκτίμηση ότι στον Αγ. Πέτρο Πεντέλης μεταφέρθηκε από τον δράστη. Η έρευνα στράφηκε στη διερεύνηση των επαφών του θύματος, μέσω της άρσης των τηλεφωνικών επικοινωνιών, δεκάδων ατόμων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος και του 22χρονου, όπως και οι τηλεφωνικές συνδέσεις που ενεργοποιήθηκαν στον τόπο του εγκλήματος τον εκτιμώμενο χρόνο της ανθρωποκτονίας. Ο δράστης φαίνεται να είχε πολλές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με το θύμα το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ η τηλεφωνική του σύνδεση ενεργοποίησε κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά στην Πεντέλη. Από την συγκριτική εξέταση των φυσιγγίων που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν ταυτίσεις ιχνών από το ίδιο κυνηγετικό όπλο.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στις 23 Νοεμβρίου, δεν συμμορφώθηκε στις εντολές των αστυνομικών να ακινητοποιήσει το όχημα και κινήθηκε εναντίον τους προκειμένου να διαφύγει. Αργότερα δήλωσε ότι αντιστάθηκε γιατί δεν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικός έλεγχος και απέδωσε τις ενέργειές του σε… ταραχή.

Η δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε στην 22η Τακτική Ανακρίτρια, στην οποία θα μεταφερθεί τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Δημοφιλή