Εσείς θα κάνατε πατινάζ πάνω σε χιλιάδες κατεψυγμένα ψάρια;

Εσείς θα κάνατε πατινάζ πάνω σε χιλιάδες κατεψυγμένα ψάρια;

Οι υπεύθυνοι του «Space World», ενός πάρκου αναψυχής στην Ιαπωνία, αναγκάστηκαν να κλείσουν το παγοδρόμιο της εγκατάστασης έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκαν από τον κόσμο του διαδικτύου σχετικά με το κεντρικό έκθεμα του παγοδρομίου.

Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο έκθεμα ήταν χιλιάδες ψάρια που οι υπεύθυνοι είχαν τοποθετήσει μέσα στον πάγο, προκειμένου να εντυπωσιάσουν και να προσελκύσουν τους θεατές.

Το «Space World» βρίσκεται στην πόλη Kitakyushu στην νοτιοδυτική Ιαπωνία και τις τελευταίες μέρες είχε γίνει στόχος μιας online καμπάνιας που καταδίκαζε το «παγωμένο νεκροταφείο» που είχε δημιουργηθεί στο παγοδρόμιο, αποκαλώντας το «ανήθικο», «απάνθρωπο» και «αλλόκοτο».

Μέσα στην παγωμένη πίστα βρίσκονταν αιχμάλωτα και νεκρά περίπου 5.000 σαρδελόρεγγα, σκουμπριά και άλλα είδη ψαριών τα οποία είχαν αγοραστεί από την τοπική ψαραγορά και μπήκαν μέσα στον πάγο, μερικά ακόμα με τα στόματά τους ανοιχτά. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια από τα ψάρια είχαν χρησιμοποιηθεί για να σχηματιστεί η λέξη «Hello» (Γεια) κάτω από τον πάγο, ενώ άλλα είχαν τοποθετηθεί υπό τη μορφή βέλους ώστε να δείχνουν στους παγοδρόμους ποια κατεύθυνση να ακολουθούν μέσα στην πίστα.

Ναι, μιλάμε για εντελώς φυσιολογικά πράγματα.

Σε άλλα σημεία της πίστας υπήρχαν σαλάχια και φαλαινοκαρχαρίες, τα οποία όμως, όπως υποστηρίζει το πάρκο, ήταν απλά μεγεθυμένες φωτογραφίες που είχαν τοποθετηθεί κάτω από τον πάγο.

Όταν την περασμένη εβδομάδα ένα τοπικό κανάλι έδειξε πλάνα από το παγοδρόμιο και τα παγωμένα ψάρια της πίστας του, η σελίδα του Space World στο Facebook άρχισε σύντομα να γεμίζει με επικριτικά σχόλια από χρήστες που απαιτούσαν να κλείσει αμέσως. Κάποιοι είπαν πως πρόκειται για «ασέβεια απέναντι στη ζωή», άλλοι πως είναι μια «αποκρουστική έλλειψη ηθικής», ενώ ορισμένοι ήταν πιο ώμοι λέγοντας απλά πως όποιος σκέφτηκε αυτή την ιδέα αλλά και όποιος την ενέκρινε έχει «σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο».

Παρά τον αρχικό «καλοπροαίρετο» στόχο των υπεύθυνων του πάρκου (να δώσουν την ευκαιρία στους θεατές να «πατινάρουν πάνω στη θάλασσα»), την Κυριακή το πάρκο αναγκάστηκε να κλείσει το παγοδρόμιο, δηλώνοντας στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κόσμο που ένιωσε άβολα με την εκδήλωση στο Ice Aquarium. Ως αποτέλεσμα, σταματάμε από σήμερα τη σχετική εκδήλωση».

Ένας υπεύθυνος τύπου του πάρκου πρόσθεσε πως τα ψάρια ήταν ήδη νεκρά όταν τα τοποθέτησαν στην πίστα και πως «έπρεπε να είχαμε εξηγήσει καλύτερα την κατάσταση στον κόσμο, καθώς λόγω παρεξήγησης το ίντερνετ πίστεψε πως τα ψάρια ήταν ζωντανά όταν μπήκαν στον πάγο».