Ένας Έλληνας στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου

Ένας Έλληνας στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου
sushimu

Η φετινή λίστα του γαλλικού γαστρονομικού περιοδικού Le Chef επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη, ένας Έλληνας σεφ βρίσκεται στη λίστα για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον Αντώνη Δρακουλάρακο, σεφ του Sushimou που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το μικροσκοπικό sushi bar του στην Οδό Σκούφου.

Η Λίστα του Le Chef «Οι 100 καλύτεροι σεφ στον κόσμο», είναι μοναδική καθώς ζητά από 534 σεφ με δύο και τρία αστερία Michelin να ψηφίσουν τα πέντε ονόματα που θεωρούν ότι πρέπει να είναι στη λίστα. Η ανακοίνωση των βραβείων έγινε στο Grimaldi Center του Μονακό στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο «Chefs World Summit».

Το νούμερο ένα είναι ο Alain Passard, σεφ του Παριζιάνικου L’ Arpege ενώ στη δεκάδα φιγουράρει και το όνομα του Rene Redzepi του Noma. Η λίστα περιλαμβάνει πολλούς Γάλλους, κάτι μάλλον αναμενόμενο λαμβάνοντας υπ’ όψην το ποιοι ψηφίζουν, και έχει κυρίως σεφ από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία.

Η συγκεκριμένη διάκριση είναι εξαιρετικά τιμητική,ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το sushimou άνοιξε μόλις πριν ένα χρόνο στην Αθήνα, και στη λίστα βρίσκονται μερικοί απο τους καλύτερους σεφ στα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου.