Η 24χρονη Ρεπουμπλικανή που ξεπέρασε τον Τραμπ στα social media

Η 24χρονη Ρεπουμπλικανή που ξεπέρασε τον Τραμπ στα social media
Facebook

Ξανθιά, χαμογελαστή και πολύ συντηρητική. Η Τόμι Λάχρεν είναι η μετουσίωση της γυναίκας-πρότυπο των Ρεπουμπλικανών του αμερικανικού Νότου. Χάρη μάλιστα στην εκπομπή «Final Thoughts» στο δίκτυο TheBlaze, όπου σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με σαρκαστική διάθεση, η ίδια έχει καταφέρει να αποκτήσει περισσότερους ακόλουθους στα social media και από το ίδιο το είδωλό της, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η 24χρονη Ρεπουμπλικανή είναι γνωστή για τις διαδικτυακές επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον των κοινωνικά φιλελεύθερων συμπατριωτών της. Αν και έχει ισχυρή δημόσια παρουσία και δείχνει να λατρεύει τις δυναμικές γυναίκες, δηλώνει αντι-φεμινίστρια. Παρόλο που ακούει ραπ και έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία της Αφροαμερικανικής κουλτούρας, είναι σφοδρή πολέμια του κινήματος «Black Lives Matter». Αν και κλείνει τα αυτιά της στα επιχειρήματα των άλλων και εξαπολύει επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση, η ίδια ισχυρίζεται πως το μόνο που θέλει είναι να ανοίξει έναν δημόσιο, ειρηνικό διάλογο.

Τα βίντεο με την ίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν γίνει ανάρπαστα, ενώ την παρακολουθούν ακόμα και ορκισμένοι Δημοκρατικοί, ίσως λόγω του εθιστικού λόγου και της μεθυστικής εμφάνισής της. «Είτε συμφωνείς με αυτά που λέω είτε είσαι δυσαρεστημένος, δεν παύει να έχεις μια αντίδραση. Και αυτό ακριβώς χρειάζεται αυτή η χώρα», γράφει η φωτογραφία με την οποία έχει επιλέξει να «ντύσει» το προφίλ της στο Facebook, η οποία δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την επικοινωνιακή στρατηγική της ίδιας, αλλά και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια μεγάλωσε σε μια φάρμα στην Νότια Ντακότα. Παρόλο που οι γονείς της δεν στήριζαν μια συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία, η Λάχρεν μεγάλωσε παρακολουθώντας τηλεμαχίες πολιτικών στο σαλόνι του σπιτιού της και συζητώντας τα νέα της ημέρας με την οικογένειά της. «Έτσι εξάσκησα τις δεξιότητές μου στο ντιμπέιτ», εξηγεί. Ακόμα, έχει στο παρελθόν εξηγήσει ότι ποτέ δεν την ενδιέφερε η συμβατική μετάδοση ειδήσεων, καθώς προτιμούσε να σχολιάζει τα νέα, να διαμορφώνει τις ειδήσεις, όπως έχει πει χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή