Κικίλιας: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει. Όχι σε οικουμενική

Κικίλιας: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει. Όχι σε οικουμενική
Menelaos Myrillas / SOOC

Επίθεση στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα οποιοδήποτε ενδεχόμενο στήριξης των μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου ή συμμετοχής σε οικουμενικά σχήματα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Αν ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, οφείλει να παραιτηθεί αμέσως. Ας μην αναζητά συνενόχους. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από την παρούσα Βουλή, άλλη Κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από πολύ νωρίς - και με τη Συμφωνία Αλήθειας, που ανέπτυξε με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη - παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία, μια έντιμη, καθαρή συμφωνία και ένα οδικό χάρτη για να βγούμε από την κρίση και τα προβλήματα τα οποία μας ταλανίζουν», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα να προσυπογράψει η ΝΔ τέταρτο μνημόνιο, ή να ψηφίσει από κοινού με την κυβέρνηση νέα μέτρα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση. Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι απόντας και «πουλάει την παρουσία του στην Κούβα ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης».

Σε σχέση με τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας για όλη την περιοχή με τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Λοζάνης, τη στάση του στο Κυπριακό και τις απειλές προς την ΕΕ για το προσφυγικό και κάλεσε σε παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ προς την Άγκυρα, προτρέποντας ταυτόχρονα την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Δημοφιλή