«Χριστουγεννιάτικο» σχέδιο ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. σε εμπορικά κέντρα και εμπορικούς δρόμους

«Χριστουγεννιάτικο» σχέδιο ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. σε εμπορικά κέντρα και εμπορικούς δρόμους
Eurokinissi

Ειδικό σχέδιο ασφαλείας ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ασφάλεια καταναλωτών και καταστηματαρχών.

Στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού είναι η εμφανής αστυνόμευση σε εμπορικά κέντρα, καταστήματα και δρόμους με αυξημένη εμπορική κίνηση, όπου την εορταστική περίοδο παρατηρείται αύξηση της μικροεγκληματικότητας.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στους επικεφαλής αξιωματικούς των αρμόδιων υπηρεσιών είναι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά της Άμεσης Δράσης να περιφρουρούν μεγάλα εμπορικά κέντρα και δρόμους, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά να επιτηρούν διακριτικά τους πολύ εμπορικούς δρόμους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ασφάλεια γύρω από τραπεζικά υποκαταστήματα για την ασφάλεια κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, που προβαίνουν σε εκταμιεύσεις χρηματικών ποσών.

Άλλες ομάδες αστυνομικών θα συμμετέχουν σε μικτά κλιμάκια για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που βρίσκεται σε έξαρση την εορταστική περίοδο, κυρίως στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας , όπως οι οδοί Αθηνάς, Ερμού, Βαρβάκειος Αγορά. Ένα δείγμα της αύξησης της αστυνόμευσης είναι η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Χρήστου Δραγατάκη, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στις γραμματείες όλων των Αστυνομικών Τμημάτων της πρωτεύουσας, να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους και να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό των ένστολων περιπολιών.

Δημοφιλή