«Οξυγόνο» για τον Ηρακλή η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, 2-1 τον ΠΑΣ

«Οξυγόνο» για τον Ηρακλή η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, 2-1 τον ΠΑΣ
Sport24

Mια νίκη που του δίνει "οξυγόνο" και δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια που έχει μπροστά του πήρε ο Ηρακλής επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο "Καυτανζόγλειο" στάδιο στο ματς που έκλεισε την 13η αγωνιστική.

Η νίκη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι ήρθε με ανατροπή αφού ο "Γηραιός" βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα και να πάρει και τη νίκη με το πρώτο γκολ του Βασίλη Αγγελόπουλου στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις αλλά η κεφαλιά του Μιχαήλ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Ο Ηρακλής "ντύθηκε" ΠΑΣ για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Πετράκη καθώς ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε και αυτός την ομάδα του με ένα 3-5-2 με το οποίο παίζει πάντα ο "Αγιαξ της Ηπείρου".

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στην αρχή αλλά η διακοπή μετά το γκολ των φιλοξενούμενων επηρέασε τις δυο ομάδες. Θετικά τους γηπεδούχους και αρνητικά τον ΠΑΣ.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε ένα καλύτερο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες που δεν έδειξαν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας και κυνήγησαν μέχρι τέλους τη νίκη. Για αυτό και υπήρχαν αρκετές ακόμα φάσεις από τους παίκτες του Ηρακλής και του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι με γκολ καθώς με την συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση που έκανε. Ο Κοζορώνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Τζημόπουλου, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Στάμου και να καταλήγει στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 1-0. Ο γκολκίπερ του Ηρακλή έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και κακή έξοδο έχοντας ευθύνη στο γκολ.

Μετά το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ υπήρξε προσωρινή διακοπή για επτά λεπτά στον αγώνα λόγω επεισοδίων και αυτό ευνόησε τους γηπεδούχους και όχι τους φιλοξενούμενους που είχαν βρει ρυθμό και έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι.

Μάλιστα ένα λεπτό μετά την έναρξη του αγώνα ο Ηρακλή μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια με ένα τρομερό γκολ του Περόνε. Ο Σαραμαντάς βρήκε τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή, ο οποίος κατέβασε υπέροχα την μπάλα με το δεξί και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Περιστερίδη για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την γρήγορη ισοφάριση, πήραν τα ηνία στο παιχνίδι και προσπάθησαν να φέρουν τούμπα το ματς. Στο 21' ο Περόνε σούταρε αλλά ο Περιστερίδης μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα νέο μακρινό σουτ από τον Μοντέρι αυτή τη φορά με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να μπλοκάρει ενώ στο 27 το σουτ του Κυριακίδη έφυγε ψηλά άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοντέιρο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Μιχάηλ έδιωξε σε κόρνερ προτού φανεί απειλητικός ο Περόνε.

Πάνω κάτω η μπάλα στα πρώτα λεπτά του β' 45λέπτου

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω με τις δυο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για γκολ ώστε να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 47' αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Κόντε.

Ο Ηρακλής με τη σειρά του απείλησε με την εκτέλεση φάουλ του Μοντέιρο στο 52' με την μπάλα να φεύγει έξω ενώ στο 55' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ. Εξαιρετικό σουτ του Κούρου, ο Περιστερίδης με τρομερή επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι στο 58' με τον Ζάριο να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Χουάντερσον αυτή τη φορά να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ηρακλής βγήκε όμορφα στην επίθεση από τα αριστερά με τον Πασά να κάνει ωραία ντρίμπλα, να μπαίνει στην περιοχή και να γυρνάει στο ύψος του πέναλτι προς τον επερχόμενο Μοντέιρο ο οποίος σούταρε άστοχα.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο επόμενο λεπτό με τον σκόρερ του ΠΑΣ, τον Κοζορώνη, να κάνει την ενέργεια έξω από την περιοχή και το σουτ με τον Χουάντερσον να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει σταθερά.

Οι αλλαγές που έγιναν από τους δυο προπονητές έριξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και για 15 λεπτά δεν είχαμε κάποια καλή στιγμή εκατέρωθεν. Οι Πετράκης και Παντελίδης δεν ήταν ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας και αυτό φαινόταν από τις αλλαγές που έκαναν.

Στο 76' ο Λεοζίνιο ανέλαβε απευθείας την εκτέλεση ενός φάουλ από καλή θέση αλλά ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Περιστερίδη.

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Παντελίδης

Ο Σάββας Παντελίδης στο 83' αποφάσισε να ρισκάρει ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά και να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 και να πιέσει για το γκολ της νίκης.

Πέντε λεπτά αργότερα ο έμπειρος τεχνικός δικαιώθηκε καθώς μετά από ένα κόρνερ που είχε κερδίσει ο ΠΑΣ ο Ηρακλής βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση. Ο Περόνε έβγαλε στα πλάγια στον Λεοζίνιο, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Αγγελόπουλο, κι αυτός με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς στις καθυστερήσεις καθώς είχε δοκάρι με τον Μιχαήλ. Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λίλα πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μιχαήλ τη δεύτερη, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον και στη συνέχεια άουτ.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Ηρακλή. Υποδειγματική αντεπίθεση για τον Ηρακλή στο δεύτερο γκολ του "Γηραιού" από τον Βασίλη Αγγελόπουλο. Με τέσσερις πάσες ο Ηρακλής βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και ο 20χρονος μέσος πλάσαρε εύστοχα για την ομάδα του ολοκληρώνοντας μια τρομερή αντεπίθεση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καραντώνης από την Ημαθία. Αρκετά καλή η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε λάθη, έδωσε σωστά τις κίτρινες κάρτες και σωστά διέκοψε και την αναμέτρηση μετά το γκολ του ΠΑΣ και τα όσα ακολούθησαν.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Περόνε. Τρομερό γκολ από τον Περόνε για την ισοφάριση και ουσιαστικά το μισό γκολ του ανήκει στο δεύτερο τέρμα που πέτυχε ο "Γηραιός" καθώς δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Λεοζίνιο, έχοντας βγάλει ουσιαστικά τους συμπαίκτες του στην αντεπίθεση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το χειροκρότημα στον Μπουκουβάλα. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή τέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος της παλιάς του ομάδας και όταν μπήκε στην αναμέτρηση χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του "Γηραιού".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα όσα προκάλεσαν τη διακοπή. Όσα έγιναν μετά το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα με τις συγκρούσεις, τους τραυματισμούς και την διακοπή του ματς είναι πράγματα που δεν θέλουμε να γίνονται σε καμία περίπτωση.

ΠΗΓΗ: Sport24

Δημοφιλή