Μετά από μακρά σιγή το Twitter της 7χρονης από το Χαλέπι «μίλησε» ξανά. Και το μήνυμα προκαλεί ανατριχίλα

Μετά από μακρά σιγή το Twitter της 7χρονης από το Χαλέπι «μίλησε» ξανά
Twitter/ALEBEDBANA

«Δεχόμαστε επίθεση. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, κάθε λεπτό έχει την αίσθηση του θανάτου. Προσευχηθείτε για εμάς. Αντίο».

Με αυτό το μήνυμα επανήλθε ο λογαριασμός της μικρής Μπανά Αλαμπέντ, της 7χρονης από το Χαλέπι που περιγράφει μέσα από το Twitter της τα όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Τα tweets της μικρής Μπανά έχουν προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον, γιατί περιγράφουν με ένα απλό, ωστόσο ανατριχιαστικό τρόπο την απόγνωση και τη φρίκη του πολέμου.

Ωστόσο το τελευταίο 24ωρο έχει εξαφανιστεί από τα social media, τη στιγμή που στο Χαλέπι είναι σε εξέλιξη οι επιθετικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού εναντίον της πόλης.

Η μικρή, Μπανά Αλαμπέντ, έγραφε στα αγγλικά με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία είναι δασκάλα, και έδινε μια εικόνα της κατάστασης στην πόλη. O λογαριασμός της σίγησε την Κυριακή, καθώς δυνάμεις του συριακού στρατού έμπαιναν στο ανατολικό τμήμα της πόλης και πολλά δημοσιεύματα αναπαρήγαγαν την είδηση υπό τον φόρο ότι η μικρή και η οικογένειά της βρίσκεται σε κίνδυνο. Και αυτό γιατί το τελευταίο tweet, της μητέρας της, έγραφε πως «είμαστε σίγουροι πως καταλαμβανόμαστε από τον στρατό τώρα. Θα ξαναϊδωθούμε ξανά κάποια άλλη ημέρα, αγαπητέ κόσμο. Αντίο- Φατιμά».

Η Φατιμά επανήλθε, ένα σχεδόν 24ωρο μετά με το παραπάνω εξίσου ανατριχιαστικό μήνυμα.

Ο λογαριασμός (@alabedbana) είχε πάνω από 100.000 followers. Σε συζήτησή της με το BBC τον Οκτώβριο, η Φατιμά είχε πει πως αυτό που ήθελε η κόρη της ήταν «ο κόσμος να ακούσει τη φωνή μας».

Δημοφιλή