Η παμπ που προτιμούν οι Βρετανοί πρωθυπουργοί αγοράστηκε από κινεζικό επενδυτικό ταμείο

Η παμπ που προτιμούν οι Βρετανοί πρωθυπουργοί αγοράστηκε από κινεζικό επενδυτικό ταμείο
facebook

Μια από τις πιο διάσημες παμπ της Βρετανίας, η οποία έγινε γνωστή και στην Κίνα αφού ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πήγε εκεί τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ για να πιούνε μια μπύρα, αγοράστηκε από ένα κινεζικό επενδυτικό ταμείο.

Η παμπ The Plough in Casden βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το Τσέκερς, την εξοχική κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών στο Μπακινγχαμσάιρ, στην κεντρική Αγγλία.

Ο Κάμερον συνήθιζε να πηγαίνει εκεί και δεν δίστασε καθόλου να επισκεφθεί την παμπ μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο, όταν ο Σι επιεσκέφθηκε τη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2015.

Ήταν μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να πιουν μια μπίρα και να απολαύσουν ένα πιάτο «φις-εντ-τσιπς» υπό το έκπληκτο βλέμμα των ντόπιων. Τα μέσα έπαιξαν κατά κόρον το ενσταντανέ αυτό, με τους Κινέζους να ενθουσιάζονται με την παμπ, η οποία κατέληξε να γίνει τουριστική ατραξιόν.

Όμως εκτός από τους απλούς Κινέζους και το επενδυτικό ταμείο SinoFortone Investment έδειξε ενδιαφέρον και γρήγορα ενημερώθηκε για την πιθανότητα να την αγοράσει. Τελικά τα κατάφερε, αν και αρχικά η παμπ δεν ήταν προς πώληση, όπως ανέφερε η κτηματομεσιτική εταιρεία Christie and Co.

«Η ιδέα της αγγλικής παμπ είναι πολύ της μόδας στην Κϊνα, είναι ο καλύτερος τρόπος να συναντάς ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και να κάνεις νέες φιλίες», σχολίασε ο Πίτερ Ζανγκ στέλεχος του SinoFortone Investment, ο οποίος συνηθίζει να επενδύει σε μεγάλα έργα όπως αεροδρόμια ή σιδηροδρόμους.

Οι Κινέζοι τουρίστες «θέλουν να γευτούν τη βρετανική, παραδοσιακή γαστρονομία όπως ο πρόεδρός τους», εξήγησε από την πλευρά του ο Νιλ Μόργκαν, υπεύθυνος πωλήσεων παμπ και εστιατορίων στη Christie and Co.

Στο ιστότοπό της η Plough in Casden αναφέρει ότι είναι «ίσως η πιο διάσημη παμπ στην Αγγλία».

Πριν από την επίσκεψη του Σι, η παμπ είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2012 όταν ο Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα είχαν ξεχάσει εκεί την κόρη τους, τότε ηλικίας 8 ετών, αφού ήπιαν μια μπίρα στον κήπο ένα μεσημέρι του Ιουλίου. Αφού κατάλαβε την απουσία της, ο Κάμερον επέστρεψε ένα τέταρτο αργότερα για να βρει την κόρη του σώα και αβλαβή να τον περιμένει στην παμπ.

Δημοφιλή