Επεισόδια στα Εξάρχεια. Oλοκληρώθηκαν οι πορείες για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στα Εξάρχεια. Oλοκληρώθηκαν οι πορείες για τον Γρηγορόπουλο
Eurokinissi

UPD - Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ομάδα αντιεξουσιαστών έστησε οδοφράγματα στις οδούς Μπενάκη και Στουρνάρη, πέταξαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ, έκαψαν ένα αυτοκίνητο, ενώ ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σε τουλάχιστον 25 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.

Oι πρώτες μολότοφ έπεσαν γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές έριξαν και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.

Οι μάχες μεταξύ των ομάδων των νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα, ήταν μέχρι αργά το βράδυ σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων. Πληροφορίες θέλουν ομάδες νεαρών να πετούν από ταράτσες πολυκατοικιών μολότοφ, ενώ φωτιά πήρε και η είσοδος μια πολυκατοικίας.

Ομάδες αντιεξουσιαστών εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει… πεδίο μάχης.

Η πορεία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης χωρίς να υπάρξουν επεισόδια. Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συμμετέχοντες ήταν 2.500.

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα, ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιδόθηκαν σε ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ, τόσο από το οδόστρωμα, όσο και από την ταράτσα πανεπιστημιακού κτιρίου στην συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μικρού αριθμού ατόμων, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγο η οδός Αγίου Δημητρίου.

Σκηνικό πολέμου, έστησαν το βράδυ της Τρίτης, οι αντιεξουσιαστές και μετέτρεψαν το κέντρο του Βόλου σε πεδίο μάχης, στις συνεχείς συγκρούσεις τους με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκατοντάδες μολότοφ, που προφανώς ήταν κρυμμένες μέσα στο Πανεπιστήμιο και με συνεχή πετροπόλεμο, μετέτρεψαν την λεωφόρο Δημητριάδος σε φλεγόμενο δρόμο, όταν με αλλεπάλληλες εφόδους εναντίον των αστυνομικών, προσπάθησαν οι αντιεξουσιαστές να ελέγξουν την Ιάσονος και την γύρω από το Πανεπιστήμιο περιοχή.

Οι αστυνομικοί με κλοιό και χρήση κροτίδων κρότου - λάμψης, απέτρεψαν την εξ εφόδου ανακατάληψη του Πανεπιστημίου και οι 400 περίπου αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν προσόψεις δεκάδων καταστημάτων, τραπεζών, και προξένησαν ζημιές στο μέγαρο του ΟΤΕ, στην οδό Ιωλκού.

Συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής του Βόλου και δημοσιογράφων, φώναζαν στην πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, που εκείνη την ώρα έσφυζε από κόσμο…

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ με συγκρούσεις των αστυνομικών με τους αντιεξουσιαστές, που πολιορκούν το Πανεπιστήμιο στην οδό Ιάσονος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή