Συντριβή αεροσκάφους με 47 επιβαίνοντες στο Πακιστάν

Συντριβή αεροσκάφους με 47 επιβαίνοντες στο Πακιστάν
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Anadolu Agency via Getty Images

Αεροπλάνο των Pakistan International Airlines (ΡΙΑ) με 47 επιβαίνοντες συνετρίβη στα βουνά στο βόρειο τμήμα της χώρας την Τετάρτη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για την πτήση PK-661 και κανένας δεν επέζησε από τη συντριβή. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει 21 σωρούς.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή Havelian περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

Σημειώνεται ότι ο εθνικός αερομεταφορέας του Πακιστάν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά στην ασφάλεια.

Το τελευταίο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα είχε σημειωθεί το 2006 με 44 νεκρούς, ενώ η ΕΕ είχε απαγορεύσει στην συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία να πετά στην Ευρώπη, για λόγους ασφαλείας, από το 2007.

Η ΡΙΑ ανακοίνωσε πως χάθηκε η επαφή του πύργου ελέγχου με ένα αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα, το Ισλαμαμπάντ, από τη βόρεια πόλη Τσιτράλ.

Το αεροσκάφος μετέφερε 40 άτομα, ανακοινώθηκε από την εταιρεία, ωστόσο η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε πως σε αυτό βρίσκοτναν 47 άτομα.

Ο Λαΐκ Σαχ, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην επαρχία Καϊμπέρ- Παχτούνκβα δήλωσε μέσω τηλεφώνου στο Reuters πως το αεροπλάνο είχε συντριβεί στη συγκεκριμένη περιοχή, κοντά στην πόλη Χαβελιάν.

Όπως είπε, σωστικά συνεργεία κατευθύνονταν προς την περιοχή.

Δημοφιλή