Insider's Guide: Πώς ένα φυσικό «σκηνικό» του Hollywood μετατράπηκε σε πνευματική κοινότητα

Insider's Guide: Πώς ένα φυσικό «σκηνικό» του Hollywood μετατράπηκε σε πνευματική κοινότητα

Η Sedona βρίσκεται στην Αριζόνα και περιβάλλεται από τεράστιους λόφους κόκκινων βράχων, απότομα φαράγγια και πυκνά πευκοδάση. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια ακόμη πόλη της ερήμου. ;Όπως θα δείτε όμως στο νέο επεισόδιο του Insider's Guide, η Sedona αποτελεί πόλο έλξης καλλιτεχνών, ελεύθερων πνευμάτων, εραστών της φύσης και ανθρώπων που βρίσκονται σε ένα συνεχές ταξίδι αναζήτησης πνευματικότητας.

Κατά τις δεκαετίες του '40, του '50 και του '60, η Sedona χρησιμοποιούταν κυρίως ως πλατό για τις ταινίες γουέστερν του Hollywood. Γύρω στο 1980 άρχισε να μετατρέπεται σε τουριστικό θέρετρο για να καταλήξει, σήμερα, να είναι ο προορισμός όλων όσων αναζητούν νέες εμπειρίες, ψάχνουν τρόπους να επεκτείνουν το μυαλό και τη καρδιά τους και έχουν ανάγκη μια πιο απλή ζωή, κοντά στη φύση.

Ωστόσο η Sedona δεν είναι μια «ήσυχη» πόλη, με την παραδοσιακή έννοια της λέξης. Περιτριγυρίζεται από ένα φυσικό δρυμό σχεδόν 2εκ. Στρεμμάτων όπου κάποιος μπορεί να κάνει αναρρίχηση, ποδηλατοδρομία, βόλτα με αερόστατο, περιήγηση με τζιπ ή απλά να σκαρφαλώσει σε ένα από τα χαρακτηριστικά «υψώματα-δίνες» της περιοχής για διαλογισμό. Μπορεί να μην έχει την πολιτιστική σκηνή του San Francisco ή του San Diego, όπως όμως λέει η Summer Sanders, ιδιοκτήτρια τοπικού καταστήματος με φυσικούς χυμούς, η οποία μεγάλωσε στη Sedona και μετά από κάποια χρόνια σε μεγάλες πόλεις αποφάσισε να επιστρέψει σε αυτή: «Η επιστροφή μου εδώ μου επιτρέπει να καταλάβω τι σημαίνει αληθινή κοινότητα».

*Το Insider's Guide είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. που κοιτάζουν πέρα από την επιφανειακή εικόνα της Αμερικής, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τον αληθινό της πυρήνα: τις αρχέγονες τέχνες, τις πρωτοποριακές εφευρέσεις, τα θαυμαστά έργα και την μοναδική κουλτούρα της κοινωνίας των ανθρώπων της.

**Το target="_hplink">Insider's Guide θα προβάλλεται στη Huffpost Greece κάθε Πέμπτη.