Καμμένος: Ο Ερντογάν είναι στυγνός δικτάτορας. Ο Βαρουφάκης ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν

Καμμένος: Ο Ερντογάν είναι στυγνός δικτάτορας. Ο Βαρουφάκης ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν
Sooc

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον realfm 97,8, προσθέτοντας πως «όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, είπε πως γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Παράλληλα, σχολίασε πως είναι λεκτικές, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως «απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν».

«Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του προέδρου Ομπάμα και του προέδρου Ολάντ κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό, που πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά» σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπήρξε παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα με τον πρωθυπουργό και του προέδρου Ολάντ εν συνεχεία και έτσι προχώρησε η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε».

Δημοφιλή