Στο Άρειο Πάγο θα κριθεί η τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Στο Άρειο Πάγο θα κριθεί η τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών
Eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση και των οκτώ αξιωματικών, που εισήλθαν στην Ελλάδα την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο, μετά την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, κατά της απόφασης, χθες, για άρνηση παράδοσης των δύο τελευταίων αξιωματικών.

Η έφεση ασκήθηκε κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, που χθες απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των δύο, κρίνοντας το αίτημα αόριστο και αποδεχόμενο ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν εκδοθούν στη Τουρκία.

Με την έφεση ο κ. Λιόγας δέχεται ότι ο φάκελος της Τουρκίας είναι επαρκής για την παράδοση των στρατιωτικών στην χώρα τους, ώστε να δικαστών ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα, ενώ θεωρεί πως οι δικαστές πρέπει να δεχθούν την έκδοση, λόγω των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν την Ελλάδα.

Έτσι ο Άρειος Πάγος θα κρίνει πλέον την υπόθεση τόσο για τους πέντε που ασκήθηκε έφεση στην μη έκδοσή τους από τον κ. Λιόγα, όσο και των υπολοίπων τριών που προσέφυγαν οι ίδιοι κατά της απόφασης έκδοσης τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή