Το ιστορικό «Τηνιακό» κλείνει και αυτές είναι οι 10 καλύτερες αντιδράσεις του κόσμου στο Facebook

Το ιστορικό «Τηνιακό» κλείνει και αυτές είναι οι 10 καλύτερες αντιδράσεις του κόσμου στο Facebook
Facebook

Το Τηνιακό, ένα από τα πλέον δημοφιλή και, εν τέλει, ιστορικά μαγαζιά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας -και της Αθήνας εν γένει- ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα κλείσει οριστικά έπειτα από 80, σχεδόν, χρόνια λειτουργίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Τηνιακό ήταν το αγαπημένο στέκι των απανταχού φοιτητών, των αμετανόητων αριστερών που βρίσκονταν στην πέμπτη και έκτη (και έβδομη) δεκαετία της ζωής τους, των έντεχνων, των πανκιών, των ροκάδων και όλων όσων ήθελαν να περάσουν κάμποσες ώρες μέσα σε μια κυψέλη ανθρώπων που συζητούσαν και τραγουδούσαν ακατάπαυστα, με φίλους και αγνώστους, καθώς οι παρέες μπλέκονταν συνεχώς (αναγκαστικά και μη, μιας και το μαγαζί ήταν πάντα ασφυκτικά γεμάτο) πάνω από αμέτρητα μπουκάλια μπύρας, ρακής και, φυσικά, πιάτα με την κλασική ποικιλία του Τηνιακού: ψωμί-ζαμπόν-τυρί-λουκάνικο-κεφτές-τυροσαλάτα-αυγό.

Όπως όμως συμβαίνει πάντα, όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν. Ο ιδιοκτήτης του Τηνιακού αποφάσισε να βγει στη σύνταξη, κι έτσι αυτή την Κυριακή, 11/12, το Τηνιακό θα ανοίξει για μια τελευταία φορά την πόρτα του στους πιστούς του θαμώνες για ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ που αναμένεται να ταρακουνήσει τη Λ. Αλεξάνδρας.

Η σελίδα της «Τελευταίας Νύχτας» του Τηνιακού στο Facebook έχει ήδη πλημμυρίσει με σχόλια κόσμου που «θρηνεί» για το κλείσιμο του ιστορικού στεκιού, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο και κάποιοι κάπως ακραία, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τον πόνο του άλλου -άλλωστε όταν είχε κλείσει το Decadence, κάποιοι από εμάς κάναμε κάποιους μήνες να το ξεπεράσουμε.

Τα ακόλουθα 10 σχόλια είναι, κατά τη γνώμη μας, τα καλύτερα που έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής στη σελίδα της εκδήλωσης του Τηνιακού, καθώς απεικονίζουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα διάφορα στάδια θλίψης που περνούν όσοι το αγάπησαν. Απολαύστε.

1. Ο Απαισιόδοξος

2. Ο Σκληροπυρηνικός

3. Αυτός που δεν το πήρε και κατάκαρδα

4. Ο «Αχ Στέλιο ήρθες; Καλημέρα, τι κάνεις;»

5. Ο Αβάσταχτα Λυρικός

6. Ο Μάνατζερ

7. Ο «Κάποτε ήμουνα πουλί και μ' αγαπούσανε πολλοί»

8. Ο Ενοχικός

9. Αυτός που πήγε κατευθείαν στη δουλειά από το ξενύχτι και μόλις έμαθε τα νέα

10. Αυτός που έχει φτάσει ως εδώ πια, έλεος κάπου