Για πρώτη φορά στην Ελλάδα TEDxYouth@DES με τη συμμετοχή 100 παιδιών από δημοτικά σχολεία της Αττικής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα TEDxYouth@DES με τη συμμετοχή 100 παιδιών από δημοτικά σχολεία της Αττικής
Cartoon children talking with speech balloon
Cartoon children talking with speech balloon
denis_pc via Getty Images

Το «ΔΕΣ: Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο» θέλοντας να προσφέρει καινοτόμες δράσεις και να αναδείξει νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης, στις 17 Δεκεμβρίου 2016, διοργανώνει το TEDxYouth@DES.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 100 μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν λόγο στην εξέλιξη ενός συνεδρίου. Οι μαθητές, ηλικίας 8-10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί πρωτότυπων διαδραστικών εμπειριών, να λάβουν θέση και να εκθέσουν την άποψή τους, να αλλάξουν κάθε στιγμή τη ροή των ομιλιών.

Η επιστημονική ομάδα του ΔΕΣ με την Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα και τον Δρ. Πέτρο Γεωργιακάκη σε συνεργασία με τις κ. Βέρα Βορύλλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την κ. Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, της Διεύθυνσης Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, δημιουργούν μια ομάδα εμπνευσμένων ομιλητών με σκοπό να εμπλέξουν τα ίδια τα παιδιά στις παρουσιάσεις μέσω καινοτόμων πρακτικών.

Οι μαθητές από απλοί παρατηρητές γίνονται συμπαρουσιαστές και τελικά συμμέτοχοι στην καινοτομία και την δημιουργικότητα.

Το TEDxYouth@DES θα αποτελέσει μια δράση σχεδιασμένη για νέους με σκοπό να ακουστούν και να διαμοιραστούν ιδέες για όλες τι ηλικίες. Χαρισματικοί ομιλητές θα δώσουν βήμα και λόγο στα παιδιά και μέσα από τη διάδραση θα θέσουν ερωτήματα και θα γεννήσουν απαντήσεις.

Η Βάλια Λουτριανάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση,θα καλέσει τα παιδιά σε ένα εργαστήριο δημόσιας ομιλίας και δημιουργικής σκέψης για να μάθουμε να ακούμε και να μιλάμε.

Η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς, θα ζητήσει από τα παιδιά να εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες για τη διασφάλιση του αστικού πρασίνου προασπίζοντας τη συναισθηματική ισορροπία, την ικανότητα συγκέντρωσης και την κοινωνικότητά τους.

Η Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέας και εικονογράφος,ανοίγει πολλές πόρτες στη φαντασία, στη συγκέντρωση, στη μνήμη, στη διάθεση για γνώση και έκφραση των παιδιών, μέσα από την αφήγηση μιας ιστορίας ενώ ταυτόχρονα την σχεδιάζει σε μεγάλη επιφάνεια, δίνοντας την ευκαιρία η αφήγηση να είναι διαδραστική και τα παιδιά να την εξελίσσουν.

Η Μαρίνα Ψιλούτσικου, συγγραφέας, μέσα από τη μαιευτική μέθοδο, έχει ως στόχο να διαπιστώσουν οι μαθητές πως τα πολλά θετικά πράγματα στη ζωή μας τα προκαλούμε εμείς με τις ενέργειές μας κι επομένως μπορούμε να τα προκαλούμε κατά βούληση.

Στον χώρο PRIVE στο Varkiza Resort, με την ευγενική χορηγία της Vlavianos Group, στις 17 Δεκεμβρίου 2016, 10:00 – 14:00, μια διαφορετική προσέγγιση στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα θα προταθεί από την επιστημονική ομάδα του ΔΕΣ: Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα και Δρ. Πέτρο Γεωργιακάκη που θα συνδιαμορφώσουν τα παιδιά.

TEDxYouth@DES 17 Δεκεμβρίου (10.00- 14.00), Varkiza Resort.

Δημοφιλή