Αισιόδοξος ο Αβραμόπουλος για την αναθεώρηση του Δουβλίνου

Αισιόδοξος ο Αβραμόπουλος για την αναθεώρηση του Δουβλίνου
Sooc

Την άποψη ότι σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» στις συζητήσεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Σλοβακικής προεδρίας, που παραχώρησε ο Έλληνας επίτροπος από κοινού με το Σλοβάκο υπουργό Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ, τόνισαν πως υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να αναζητήσουμε ένα συμβιβασμό και αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι χώρες που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους» τόνισε ο Ρόμπερτ Κάλινακ, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες για τη δημιουργία ενός «αξιόπιστου, αποτελεσματικού και κυρίως δίκαιου συστήματος Δουβλίνου, που θα μας επιτρέπει να ενεργούμε συντονισμένα και αποτελεσματικά και σε περιόδους κρίσης».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος, «το ζήτημα σχετικά με το Δουβλίνο και την κατανομή της ευθύνης και της αλληλεγγύης, δεν είναι μόνο νομικό, αλλά και πολιτικό».

Εξάλλου, ο επίτροπος Μετανάστευσης, συνεχάρη την Σλοβακική προεδρία, για μια σειρά από ζητήματα του χαρτοφυλακίου που έκλεισαν κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, χαρακτηρίζοντας ως «ορόσημο» και «κοινό επίτευγμα» την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή