Πελάτης bodybuilder: «Θέλω να... ανέβω γιατί έχω αγώνα». Το γλωσσάρι του κυκλώματος

Πελάτης bodybuilder: «Θέλω να... ανέβω γιατί έχω αγώνα». Το γλωσσάρι του κυκλώματος
ΕΛΑΣ

Πλούσιο ήταν το πελατολόγιο του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης αναβολικών σκευασμάτων που «ξηλώθηκε» από την Οικονομική Αστυνομία.

Αθλητές που έκαναν πρωταθλητισμό στο bodybuilding, ένας εκπρόσωπος αθλητικού σωματείου της Θεσσαλονίκης και ένας μάνατζερ ποδοσφαιριστών συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τους πελάτες.

«Εγκέφαλοι» της οργάνωσης φέρονται ένας 29χρονος μαθηματικός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα δέκα άτομα, και ένας συνομήλικος του, απόφοιτος της Παντείου, ο οποίος αναζητείται. Ο 29χρονος περιγράφεται ως «επαγγελματίας» και δεν είχε κάνει ποτέ ο ίδιος χρήση αναβολικών ουσιών. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι ενώ ζούσε σαν Κροίσος τα τελευταία πέντε χρόνια είχε κάνει μόλις μία φορά φορολογική δήλωση. Λίγες ημέρες πριν συλληφθεί είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi TT, αξίας 47.000 ευρώ, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκαν 84.000 λίρες Αγγλίας και 20.000 ευρώ. Ο μαθηματικός, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν εμπιστευόταν τις τραπεζικές καταθέσεις και συνήθιζε να αποθηκεύει τα κέρδη…κάτω από το στρώμα.

Το κύκλωμα διέθετε παρασκευαστήριο στη Βάρη και διάφορα άλλα διαμερίσματα στην Αθήνα, όπως ένα στο Κολωνάκι όπου βρέθηκαν 425.000 άδειες αμπούλες, οι οποίες θα γεμίζονταν με αναβολικά προς πώληση. Πρόσβαση στα σπίτια είχαν μόνο οι αρχηγοί και ελάχιστα μέλη της οργάνωσης, της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Τα κέρδη, τα οποία υπολογίζονται σε 1.900.000 ευρώ, τα έπαιρναν αποκλειστικά οι αρχηγοί, οι οποίοι στη συνέχεια πλήρωναν μισθούς στα υπόλοιπα μέλη.

Τα «δίχτυα» τους είχαν απλωθεί σε δεκάδες γυμναστήρια της Αθήνας, όπου από στόμα σε στόμα είχε διαδοθεί η φήμη ότι πουλάνε «πρώτης τάξης» αναβολικά. Μάνατζερ ποδοσφαιριστών, ο οποίος συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα της ΕΠΟ, είχε πληροφορηθεί για τα σκευάσματα και είχε έρθει σε τηλεφωνική επαφή με έναν από τους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης.

Ενδεικτικό της έκτασης της δραστηριότητάς τους είναι ότι είχαν στείλει ταχυδρομικά 500 διαφορετικά πακέτα με αναβολικά με παραλήπτες ξένους πελάτες τους, ενώ ανάλογος ήταν ο αριθμός που είχαν διακινήσει ταχυδρομικά στην Ελλάδα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη δεν είχαν γνώσεις στην παρασκευή αναβολικών και ότι έμαθαν τα πάντα από το

ίντερνετ. Από το διαδίκτυο, επίσης, αγόραζαν από ιστοσελίδες του εξωτερικού τις πρώτες ύλες με τις οποίες έφτιαχναν τα σκευάσματα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης οι κατηγορούμενοι κατάλαβαν ότι παρακολουθούνταν από την Οικονομική Αστυνομία και έτσι ένας από αυτούς τηλεφώνησε ανήσυχος σε 31χρονο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Το μέλος του κυκλώματος ζήτησε από τον αστυνόμο Β’ ενημέρωση σχετικά με ύποπτη μοτοσικλέτα που τους ακολουθούσε. Εκείνος απάντησε ότι η πινακίδα κυκλοφορίας είναι ακαταχώρητη (δηλαδή ανήκει στην Αστυνομία).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος αξιωματικός, ο οποίος συνελήφθη για τη συνεργασία του με τους δράστες, ήταν τακτικός πελάτης του κυκλώματος. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που ξεχωρίζει στην υπηρεσία του από τη σωματική

του διάπλαση, αφού είναι δύο μέτρα και έχει «χτιστό» σώμα, όμοιο με αυτό των αθλητών bodybuilding.

Οι διάλογοι

Η συνομιλία που είχε ο αστυνομικός με μέλος της οργάνωσης καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως προέκυψε οι κατηγορούμενοι

είχαν εφεύρει το δικό τους «γλωσσάρι» για τις επικοινωνίες τους.

«Σπεσιαλιτάκι», ήταν το ισχυρό αναβολικό που το έπαιρναν αθλητές πριν τους αγώνες. «Εξοχή», ήταν το παρασκευαστήριο που διατηρούσαν στη Βάρη. «Γραφείο», ήταν η καβάτζα τους στο Κολωνάκι.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος ανάμεσα σε αθλητή bodybuilding που συμμετέχει σε πανελλήνιους αγώνες και ενός εκ των διακινητών αναβολικών (dealer):

Αθλητής:«Με πήρε ο χοντρούλης και μου είπε ότι έχουμε θέμα»

Dealer: «Τι θέμα»

Αθλητής: «Υγείας. Μου είπε για αρρυθμίες στην καρδιά»

Dealer: «Don’t worry (δεν πειράζει). Πάρε εσύ ένα δεκαπέ… (εννοεί δεκαπέντε κάψουλες) και θα είσαι οκ»

Αθλητής: «Να ξέρεις ότι έχω αγώνες και θέλω λίγο να ανέβω. Θέλω κάτι καλό».

Η τιμή της συσκευασίας με αμπούλες αναβολικών κυμαινόταν από 20 έως 40 ευρώ, ενώ η συσκευασία με τα δισκία κόστιζε 10 ευρώ. Οι 11 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Ο δε κατηγορούμενος αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 29χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του.

Δείτε τι βρήκε η αστυνομία στο εργαστήριο

Δείτε τι είπε η αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος

Δημοφιλή