Διμοιρία των ΜΑΤ μήνυσε τους αξιωματικούς της

Διμοιρία των ΜΑΤ μήνυσε τους αξιωματικούς της
Eurokinissi

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβησαν μέλη της διμοιρίας Α-513 των ΜΑΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ στρέφονται με μήνυση που κατάθεσαν κατά των αξιωματικών που είχαν την ευθύνη συντονισμού της επιχείρησης στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας το πρωί της 31ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» πρόκειται για τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν σοβαρά και έπαθαν κατάγματα και θλαστικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια από τις πέτρες και τους τσιμεντόλιθους που πετούσαν οι αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι οι ανώτεροί τους τούς οδήγησαν σε αστυνομική επιχείρηση που ήταν προορισμένη να αποτύχει.

«Διαταχθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε ως ''πρόβατα επί σφαγήν'', να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε», αναφέρουν στη μήνυσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην υπόθεση παρενέβησαν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Εφετών, στον Άρειο Πάγο και στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Τόσκα. Σε αυτή το προεδρείο ζητεί να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία κατηγορώντας τη ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την απόλυτη στήριξη των συναδέλφων που τραυματίζονται σε επεισόδια εν ώρα υπηρεσίας και να παρέχει κάθε μορφή νομικής κάλυψης σε αυτούς.

Έτσι, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με το νομικό τμήμα της συνόδεψε τους τέσσερις (4) συναδέλφους που τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Δευτέρας 31/10/2016 στα «Προσφυγικά» της Λ.Αλεξάνδρας πλησίον του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατατέθηκε από αυτούς μηνυτήρια αναφορά.

Καλούμε πλέον όλους τους συναδέλφους μας που εμπλέκονται κατά καιρούς σε τέτοιου είδους επεισόδια να απευθύνονται άμεσα στην Ένωσή μας για να αποκτούν την αναγκαία κάλυψη που πρέπει να τους παρέχεται.

Πλέον τη θέση των λόγων θα πάρουν οι νομικές ενέργειες έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που προκαλούν αυτές τις καταστάσεις, οι οποίες στέλνουν συνεχώς τους συναδέλφους μας στα νοσοκομεία.

είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε» και στην οποία αναφέρει:

«Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών από τους «γνωστούς» κύκλους που έχουν σαν στόχο την έννομη τάξη, την κοινωνική ειρήνη, τις περιουσίες των πολιτών και τις ζωές των αστυνομικών. Μία συγκέντρωση – διαδήλωση στην περιοχή του Άρειου Πάγου με αφορμή την έναρξη των καταθέσεων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Εφετείο Αθηνών ήταν η αιτία για να παρεισφρήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους με τη βία τα άτομα των «άκρων».

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών και αστυνομικών των γύρω νοσοκομείων, καταστημάτων και του Α.Μ.Α..

Καλούμε τους πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν τέτοιες έκνομες ενέργειες οι οποίες έχουν σαν στόχο την κοινωνική ανωμαλία, την καλλιέργεια εντάσεων και τη δημιουργία νέων περιοχών που θα αποτελούν μελλοντικά «άβατα». Επίσης καλούμε την επίσημη πολιτεία να βάλει φραγμό σε τέτοιου είδους πρακτικές και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Δηλώνουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας».

Δημοφιλή