Εισβολή Χρυσαυγιτών στην ΕΣΗΕΑ

Εισβολή Χρυσαυγιτών στην ΕΣΗΕΑ
SOOC

Εισβολή στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) επί της οδού Ακαδημίας πραγματοποίησαν περίπου 50 μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η εισβολή έγινε με στόχο να διακόψει προγραμματισμένη συζήτηση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι που διεξαγόταν στον τρίτο όροφο του κτηρίου και είχε ως θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Αρχικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Παναγιώτης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, , είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο της εκδήλωσης όπου σύμφωνα με πληροφορίες φώναξαν υβριστικά συνθήματα. Στη συνέχεια αφού τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο αποχώρησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά.

Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αφετηρία της επανεμφάνισής της Χρυσής Αυγής, ήταν χωρίς αμφιβολία «η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης με μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω». Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τη δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου περί ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας, και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης, και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου, να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. «Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία» υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ. Τέλος, η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αφήνει αιχμές για τη «διακριτική» στάση της αστυνομίας, η οποία δεν παρενέβη στη βίαιη εισβολή των μελών της Χ.Α. στο κτίριο της Ακαδημίας.

Δημοφιλή