Λεβέντης: Ο Σόιμπλε δεν φταίει σε τίποτα. Πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις

Λεβέντης: Ο Σόιμπλε δεν φταίει σε τίποτα. Πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις
Sooc

«Ο Σόιμπλε δεν φταίει σε τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον σταθμό «Στο Κόκκινο» για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ έκανε έκκληση για εφαρμογή όλων των «απαραίτητων» μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «στροφή (του πρωθυπουργού) στον ρεαλισμό», προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχει συμβεί το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχουν αντιστάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις, το άνοιγμα επαγγελμάτων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο φλέγον θέμα των εργασιακών το σημαντικό είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι η προστασία των δικαιωμάτων, καθώς «τα δικαιώματα έχουν αξία σε μία αγορά εργασίας που αντέχει, όταν έχει καταρρεύσει είναι η άμυνα των βολεμένων», προσθέτοντας ότι «ζούγκλα είμαστε ήδη, οι μισοί είναι άνεργοι και δεν τους κοιτάει κανείς», τρέφονται με όσα τους δίνουν οι μητροπολίτες και οι δήμαρχοι, περιμένουν βοήθεια «από τον παππού και τη γιαγιά ... έναντι αυτών είναι υποχρέωση να αλλάξουν οι εργασιακές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε σύμφωνος με την «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά όπως είπε έπρεπε η Ελλάδα να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων.

Τέλος, εκτίμησε ότι είναι επί θύραις οι πρόωρες εκλογές, πιθανώς μάλιστα και πριν τις 12 Ιανουαρίου, ημερομηνία ορόσημο στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Δημοφιλή