5 τρόποι για να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram πιο ασφαλή

5 τρόποι για να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram πιο ασφαλή
Getty Images/iStockphoto

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι πρέπει να προσέχετε πολύ όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Instagram δεν αποτελεί εξαίρεση. Με 500 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα, καταλαβαίνετε ότι αν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, το ποσοστό όσων μπορούν να δουν το προφίλ σας είναι αρκετά υψηλό. Το Mashable, αποφάσισε να εφοδιάσει τους αναγνώστες του με 6 απλά βήματα, ώστε να κάνουν το προφίλ τους στο Instagram πιο «κλειστό» και, άρα, περισσότερο ασφαλές.

«Κρύψτε» την τοποθεσία

Επιλέξτε μία φωτογραφία, πατήστε την τρεις τελείες που βρίσκονται δεξιά, επιλέξτε το «edit» και «Remove Location».

Οι χρήστες του iPhone μπορούν να το αλλάξουν μέσα από τις Ρυθμίσεις και συγκεκριμένα το Location Services.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γνωρίζουν όλοι που βρίσκεστε.

Κάντε block τους χρήστες που σας τρομάζουν

Όπως όλα τα social media, έτσι και το Instagram, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν Block οποιονδήποτε δεν θέλουν να βλέπει το προφίλ τους. Εάν κάποιος άλλος χρήστης σας δημιουργεί προβλήματα, σας ενοχλεί ή σας αφήνει ανάρμοστα σχόλια, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να το κάνει.

Εγκρίνετε πρώτα τις φωτογραφίες που σας κάνουν tag

Μέσω των ρυθμίσεων μπορείτε να ορίζετε εσείς σε ποιες φωτογραφίες μπορεί να σας κάνει κάποιος tag. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να ορίσετε ποιες φωτογραφίες θα ανεβάζει κανείς.

Μην βάζετε τόσα hashtag

Εάν το προφίλ σας είναι «ανοιχτό», περισσότερα hashtag, σημαίνουν και περισσότερη έκθεση στον κόσμο. Με λίγα λόγια, ότι περισσότεροι άνθρωποι θα βλεπουν τις φωτογραφίες σας και κατά συνέπεια, το προφίλ σας.

Κάντε το προφίλ σας ιδιωτικό

Σε περίπτωση που τα παραπάνω βήματα δεν σας έχουν κάνει να νιώσετε αρκετά ασφαλείς, η πιο σίγουρη λύση είναι να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό (private).