Τα ασφαλέστερα μέρη του πλανήτη αν ξεσπούσε ένας πυρηνικός πόλεμος

Τα ασφαλέστερα μέρη του πλανήτη αν ξεσπούσε ένας πυρηνικός πόλεμος
shutterstock

Η Ανταρκτική και το Νησί του Πάσχα είναι τα ασφαλέστερα σημεία στον πλανήτη για να επιβιώσει κανείς μετά από μια πυρηνική καταστροφή, σύμφωνα με τον Guardian.

Αναλύοντας μέσω υπολογιστή τον παγκόσμιο χάρτη, σε συνδυασμό με τις τοποθεσίες πυρηνικών εργοστασίων, η βρετανική εφημερίδα κατέληξε στο ότι η το ασφαλέστερο σημείο στον πλανήτη είναι η Ανταρκτική. Όχι μόνο η περιοχή απέχει χιλιόμετρα από οποιοδήποτε πυρηνικό σταθμό, αλλά είναι και το πρώτο μέρος που προστατεύει η συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα που υπογράφηκε το 1959. Βέβαια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το «Project Iceworm», μια υπόγεια «πόλη» γεμάτη τοξικά απόβλητα να βγει στην επιφάνεια με το λιώσιμο των πάγων, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι εν δυνάμει επικίνδυνη. Επίσης, ποιος θα ήθελε να ζήσει στο πολικό ψύχος;

Μια άλλη εναλλακτική, σύμφωνα με τον Guardian, είναι το Νησί του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Όχι μόνο βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από οποιοδήποτε πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Στην αρχαιότητα, οι κάτοικοι του νησιού έκοψαν κάθε δέντρο για να σκαλίσουν γιγαντιαία αγάλματα από τους κορμούς τους. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το νησί μας θυμίζει την καταστροφική παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, γεγονός που το καθιστά το κατάλληλο σημείο εκκίνησης του ανθρώπινου πληθυσμού μετά από μια καταστροφή.

«Εάν το γυμνό τοπίο της Νήσου του Πάσχα είναι πολύ καταθλιπτικό, γιατί να μην δοκιμάσετε το αρχιπέλαγος Κιριμπάτι ή τα νησιά Μάρσαλ;», καταλήγει ο Guardian.

Δημοφιλή