Το National Geographic γράφει ιστορία βάζοντας στο εξώφυλλό του ένα 9χρονο διαφυλικό κορίτσι

Το National Geographic γράφει ιστορία βάζοντας στο εξώφυλλό του ένα 9χρονο διαφυλικό κορίτσι

Το National Geographic θα ξεκινήσει το 2017 με ένα ιστορικό εξώφυλλο για τα δεδομένα του περιοδικού, και όχι μόνο. Το πρώτο τεύχος του NG για την νέα χρονιά θα απεικονίζει, για πρώτη φορά, ένα διαφυλικό άτομο.

Η εκπληκτική φωτογραφία της 9χρονης Avery Jackson θα εμφανίζεται στο εξώφυλλο της συνδρομητικής έκδοσης του περιοδικού. «Το καλύτερο πράγμα στο να είσαι κορίτσι είναι πως τώρα δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι», λέει η Jackson στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία της, η οποία τραβήχτηκε από τον Robin Hammond.

Η κεντρική θεματική του τεύχους είναι το «Gender Revolution» (Η Επανάσταση των Φύλων), και στόχος του είναι να εξετάσει τις «πολιτιστικές, βιολογικές και προσωπικές» πτυχές της φυλετικής ταυτότητας. Ανάμεσα στα άρθρα που εμπεριέχονται στο τεύχος υπάρχει το «Dangerous Lives of Girls» (Οι Επικίνδυνες Ζωές των Κοριτσιών), που ακολουθεί τις ζωές των κοριτσιών στη Σιέρα Λεόνε, και το «Rethinking Gender» (Αναθεωρώντας το Φύλο), που εξετάζει το πώς η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει «στο να περιηγηθεί κάποιος μέσα στο μετατοπισμένο τοπίο της ταυτότητας των φύλων».

Η διευθύντρια σύνταξης του National Geographic, Susan Goldberg, είπε στο NBC Out πως το προσωπικό του περιοδικού εμπνεύσθηκε το θέμα του τεύχους από την πανταχού παρουσία του φύλου στην εθνική συζήτηση.

«Θέλαμε να δούμε πώς οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων εξελίσσονται σε όλο τον κόσμο, αλλά, επίσης, να εξερευνήσουμε το ίδιο το φύλο ως ένα φάσμα», είπε η Goldberg. «Υπάρχει μεγάλη κάλυψη όσον αφορά στους διάσημους, αλλά δεν υπάρχει η απαραίτητη κατανόηση για τους πραγματικούς ανθρώπους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε σχολικές τάξεις και γραφεία, σχετικά με το φύλο τους».

Το τεύχος του NG έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν την κυκλοφορία του δίωρου ντοκιμαντέρ «Gender Revolution: A Journey with Katie Couric», το οποίο θα καλύψει «όλα όσα θέλατε να μάθετε ποτέ για το φύλο αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε», σύμφωνα με την ίδια την Couric.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:00 στο National Geographic, ενώ το θεματικό τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 27 Δεκεμβρίου.