Ωμή βία και σεξουαλική παρενόχληση το έθιμο της «γαμήλιας φάρσας» στη Κίνα (NSFW)

Ωμή βία και σεξουαλική παρενόχληση το έθιμο της «γαμήλιας φάρσας» στη Κίνα (NSFW)
youtube

Που τελειώνει η πλάκα και αρχίζει η ωμή βία και η παρενόχληση; Αυτή είναι μια ερώτηση που ίσως θα πρέπει να κάνει κάποιος σε πολλούς Κινέζους οι οποίοι επιδίδονται σε γαμήλιες «φάρσες» σε βάρος του γαμπρού και της νύφης ακολουθώντας πιστά έναν παλιό έθιμο. Μόνο που οι φάρσες που συχνά γίνονται και μπορείτε να δείτε και εσείς στα βίντεο που ακολουθούν, συχνά ξεπερνούν τα όρια αφού όχι μόνο οι φάρσες είναι αρκετά βίαιες ή/και προσβλητικές αλλά αποτελούν ξεκάθαρα πράξεις ωμής σεξουαλικής παρενόχλησης. Όπως πχ το να βάζει κάποιος “φίλος” το χέρι του μέσα από το νυφικό και να πιάνει το στήθος της νύφης, άλλοι καλεσμένοι να τη γδύνουν και να την θωπεύουν ή ή να εισβάλουν στην κρεβατοκάμαρα ενώ το ζευγάρι είναι γυμνό και κάνει σεξ.

Το συγκεκριμένο έθιμο έχει πολλές ονομασίες όπως «naohun» που μεταφράζεται ως «αναστάτωση τον γάμο» ενώ σύμφωνα με έρευνα του 2014 της China Youth Daily σε δείγμα 21.000 ατόμων, έδειξε πως το 80% αυτών είχε πέσει θύμα τέτοιας γαμήλιας πλάκας ενώ το 60% δηλώνει πως απεχθάνεται το συγκεκριμένο έθιμο.

Το δε CCTV News ανέβασε στο facebook ένα βίντεο στο οποίο η γαμήλια φάρσα ήταν οι καλεσμένοι να δέσουν τον γαμπρό και τη νύφη σε ένα δέντρο ενώ σε άλλη περίπτωση η φάρσα οι...πλακατζήδες ψέκασαν τον γαμπρό με με τον ξηρό αφρό πυροσβεστήρα ενώ ο άτυχος άνδρας είχε πέσει στο έδαφος και έδινε μάχη για να αναπνεύσει.

Ένα άλλο βίντεο του Global Times δείχνει πως ακριβώς αυτές οι γαμήλιες πλάκες μπορεί να εξελιχθούν από κάτι αθώο και διασκεδαστικό για όλους σε άκρως επικίνδυνες και ανάρμοστες.