Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ για την υπόθεση των δηλητηριασμένων τροφίμων: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ για την υπόθεση των δηλητηριασμένων τροφίμων
EUROKINISSI

Τη διαβεβαίωσή του ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ασφαλείς, μετά τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την προληπτική απομάκρυνση των επίμαχων προϊόντων από τις επιχειρήσεις, εξέφρασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οργάνωση αντιεξουσιαστικού χώρου ανακοίνωσε ότι αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών, τα δηλητηρίασαν διοχετεύοντας χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

«Υπήρξε μια απειλή από κάποια οργάνωση και έγινε μια συντονισμένη ενέργεια από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις με συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών. Βασικός στόχος μας είναι η προστασία του καταναλωτή και αυτό επιτυγχάνεται με την απόσυρση των επίμαχων προϊόντων από την Αττική όπου υπήρχε και η απειλή. Ήδη αποσύρθηκαν τα επίμαχα προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ με πρωτοβουλία όλων των εταιρειών ενώ ο ΕΦΕΤ θα ελέγξει αν αυτό έχει γίνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό» ανέφερε ο κ. Τσιάλτας και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, όπως εκτιμούμε, με βάση την εμπειρία του παρελθόντος αλλά και με βάση τις διαβεβαιώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο στόχος μας ήταν να μην υπάρχουν, έτσι και αλλιώς, τα συγκεκριμένα προίόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ ώστε να το συναντήσει ο καταναλωτής. Μετά τις διαβεβαιώσεις της Ελληνική Αστυνομίας και μετά από τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε θα υλοποιηθεί η απειλή. Η απειλή στόχευε στο να υποστούν οι εταιρείες για τη συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων, μια οικονομική ζημιά. Δυστυχώς θα την υποστούν, όμως με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται ο τελικός καταναλωτής».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιάλτας, «από την πρώτη στιγμή, στόχος μας ήταν η προστασία του καταναλωτή. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας του καταναλωτή είναι να μην υπάρχουν, αυτή την περίοδο των εορτών, τα στοχοποιημένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και αυτό τελικά θα γίνει. Εμείς επιβεβαιώνουμε σήμερα με τους ελέγχους ότι τα επίμαχα προϊόντα έχουν αποσυρθεί και κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει στην αγορά. Για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα δεν υπάρχει καμία απολύτως απειλή και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε, ο συντονισμός ήταν πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «σε όλο τον κόσμο συμβαίνουν διάφορες απειλές με ή χωρίς προειδοποίηση των πολιτών και στην προκειμένη περίπτωση ήταν μια απειλή με προειδοποίηση. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει λόγος να υλοποιηθεί η απειλή γιατί μετά θα ήταν εγκληματική ενέργεια. Επομένως, οι συγκεκριμένοι τύποι των προϊόντων δεν θα υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον καταναλωτή».

Δημοφιλή