Πρέσινγκ Ντάισελμπλουμ για λύση απόψε. Σενάρια για νέα συνεδρίαση EWG μετά την «απειλή» περί Eurogroup

Πρέσινγκ Ντάισελμπλουμ για λύση απόψε. Σενάρια για νέα συνεδρίαση EWG μετά την «απειλή» περί Eurogroup
SOOC

Νέα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group (EWG) πρόκειται τελικά να διεξαχθεί απόψε αντί για Eurogroup. Την ίδια στιγμή ωστόσο, κυβερνητικός αξιωματούχος υπογραμμίζει: «με τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειασθεί νέα τηλεδιάσκεψη EWG ή Eurogroup. Θα δώσει λύση που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυσνης χρέους. Η εφαρμογή των τελευταίων δεν θα συνεδεθί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Την ίδια στιγμή, άλλες πηγές αναφέρουν ότι η «απειλή» του Γερούν Ντάισελμπλουμ για διεξαγωγή εκτάκτως συνεδρίασης Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης φαίνεται να έπιασε τόπο υπό το φόβο ότι θα προκληθεί αναταραχή στις αγορές υπό το βάρος μίας διαφαινόμενης νέας εμπλοκής στο ελληνικό ζήτημα. Η λύση αποφασίστηκε τελικά να αναζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο με την ίσως απογευματινή τηελδιάσκεψη EWG.

Πρόθεση του επικεφαλής των 19 ΥΠΟΙΚ της ζώνης του ευρώ παραμένει να βρέθει η λύση έστω και αργά το βράδυ προκειμένου να μην αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και να παραμένει σε εκκρεμότητα το ελληνικό ζήτημα. Από την ελληνική πλευ΄ρα εκτιμούν ότι την ελληνική θέση ευνοεί το γεγονός ότι η Γερμανία έχει ανοίξει τα χαρτιά της και ότι τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη έχουν λάβει σαφή θέση σχετικά με το ζήτημα των βραχυπρόθεσμων.

Πήγες του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι δεν έχει αποσταλεί ακόμη η επιστολή αλλά αναμένεται να το πράξει εφόσον κρίνεται ότι είναι χρήσιμο για τη διαδικασία.

Δημοφιλή