Διαψεύδεται ότι πέρασε από την Ελλάδα ο 24χρονος Μαροκινός τζιχαντιστής

Διαψεύδεται ότι πέρασε από την Ελλάδα ο 24χρονος Μαροκινός τζιχαντιστής
Elevated view of Greek policeman and car
Elevated view of Greek policeman and car
Ed Norton via Getty Images

Διαψεύδουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα ξένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πέρασμα από την Ελλάδα του 24χρονου Μαροκινού με το όνομα Redouane S., o οποίος συνελήφθη από τη γερμανική Αστυνομία στην Κάτω Σαξονία ως μέλος του ISIS.

Ο Redouane S. φέρεται από τα γερμανικά δημοσιεύματα να είχε λάβει μέρος και στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι πέρυσι, ενώ αναφέρεται ότι ο 24χρονος τζιχαντιστής νοίκιαζε διαμερίσματα σε Ελλάδα και Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2014 έως και την άνοιξη του 2015, καθώς ανήκε στην ομάδα του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ (ο οποίος διατηρούσε δίκτυο στην Αθήνα).

Ουσιαστικά γίνεται λόγος για τις γιάφκες που είχαν βρεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στο Παγκράτι και στα Σεπόλια, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Αμπααούντ. Πληροφορίες, ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν διαπιστώθηκε παρουσία του 24χρονου Μαροκινού στα συγκεκριμένα κρησφύγετα.

Οι εισαγγελικές Αρχές είχαν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ελληνικές Αρχές στοιχεία για τυχόν πέρασμα του 24χρονου από τη χώρα μας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν απαντήσει ότι δεν βρέθηκαν ίχνη του στην Ελλάδα.

Δημοφιλή