Γιος γνωστού τραγουδιστή σε κύκλωμα εκβιαστών που παρίσταναν τους μεσίτες

Γιος γνωστού τραγουδιστή σε κύκλωμα εκβιαστών που παρίσταναν τους μεσίτες
Elevated view of Greek policeman and car
Elevated view of Greek policeman and car
Ed Norton via Getty Images

Γιος γνωστού λαϊκού τραγουδιστή κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών με θύματα μεσίτες και αγοραστές ή πωλητές ακινήτων.

Πρόκειται οργάνωση που δρούσε στην Αθήνα και απειλούσε τα θύματά της με απαγωγές παιδιών, εμπρησμούς και ξυλοδαρμούς. Στόχος των δραστών ήταν μέσα από τις απειλές και τους τραμπουκισμούς να πείθει μεσίτες, αγοραστές ή πωλητές ακινήτων να λάβουν εκείνοι τη μεσιτεία ανεξαρτήτως του κατά πόσο είχαν μεσολαβήσει εκείνοι για την αγοραπωλησία του ακινήτου.

Το κύκλωμα ευθύνεται για την ανατίναξη αυτοκινήτου κατασκευαστή και πωλητή ακινήτου στις 16 Νοεμβρίου 2016 προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις του και να καταβάλει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε το κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα της ανατίναξης έδωσε 7.000 ευρώ στους εκβιαστές, ενώ 4.000 κατέβαλλε και ο αγοραστής για την πώληση του ίδιου ακινήτου.

Σε άλλη υπόθεση το 2010 65χρονος μεσίτης-εκβιαστής είχε κάνει αγωγή σε αγοραστή διεκδικώντας την μεσιτεία, παρότι δεν ήταν εκείνος που είχε μεσολαβήσει για την πώληση του ακινήτου. Μετά από συνεχείς απειλές και εκβιασμούς, ο αγοραστής δεν προσήλθε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να επιδικαστεί χρηματικό ποσό υπέρ του μεσίτη, το οποίο και έδωσε το θύμα του εκβιασμού. Αντίστοιχη υπόθεση εκβιασμού καταγράφηκε και το 2006.

Μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο, τα θύματα του εκβιασμού κατήγγειλαν την υπόθεσή τους στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Αρχηγός του κυκλώματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι ο 65χρονος μεσίτης, πεθερός του 46χρονου γιου του γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος αναλάμβανε τη διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων, ωστόσο απαιτούσε εκβιαστικά τις μεσιτείες, ανεξαρτήτως αν τα ακίνητα πωλούνταν μετά από πρωτοβουλία των ιδιοκτητών ή άλλων μεσιτών που είχαν προσλάβει παράλληλα.

Τότε ξεκινούσαν οι απειλές δια ζώσης και τηλεφωνικά. Ο 46χρονος γιος του γνωστού τραγουδιστή, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής πολεμικών τεχνών, φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρημάτων της εκβιαστικής προμήθειας της αγοραπωλησίας. Ένας ακόμη 49χρονος, πελάτης του γυμναστηρίου, ήταν ο «τηλεφωνητής», που επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, απειλώντας τις ζωές των ίδιων, μελών των οικογενειών τους και ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν έδιναν την «προμήθεια».

Στη συνέχεια, ο 49χρονος, επικοινωνούσε με τον μεσίτη και τον γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις. Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές και εκρήξεις, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα από τον οποίο πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Δημοφιλή