Μία γυναίκα φτιάχνει κοσμήματα από το πιο περίεργο υλικό που θα μπορούσατε να φανταστείτε

Μία γυναίκα φτιάχνει κοσμήματα από ανθρώπινα δόντια
Dentures with precious stones in glass by jewelry and watch
Dentures with precious stones in glass by jewelry and watch
Steve Bronstein via Getty Images

H Lucie Majerus είναι απόφοιτος της σχολής σχεδίου του Eindhoven και έχει προκαλέσει φρενίτιδα με τα πρωτοφανή κοσμήματά της.

Κι αυτό γιατί φτιάχνςι κοσμήματα από το πιο περίεργο υλικό που θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ: από ανθρώπινα δόντια.

Η Lucie Majerus μιλώντας για την ιδιαίτερη σειρά κοσμημάτων της δηλώνει στον Independent: «Απελευθερωθείτε και στολίστε τον εαυτό σας», ενώ αναφέρει ότι επινόησε τη συγκεκριμένη ιδέα ως εναλλακτική λύση στα κοσμήματα από ελεφαντόδοντο.

«Γιατί πρέπει να οδηγούμε στην εξαφάνιση τους ελέφαντες κυνηγώντας τα πολύτιμα δόντια τους; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε και άλλα είδη δοντιών; Όταν έχασα τον φρονιμίτη μου, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω την "Human Ivory", τη δική μου σειρά κοσμημάτων με ανθρώπινα δόντια», εξηγεί και προσθέτει ότι μέσω αυτής της ιδέας οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν όσα ήξερα μέχρι πρότινος για τα πολύτιμα υλικά.

Στην εκδήλωση που έγινε κατά την αποφοίτησή της από τη σχολή σχεδίου στο Eindhoven, η Majerus παρουσίασε τη συλλογή της με κοσμήματα από ανθρώπινα δόντια, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σκουλαρίκια, μανικετόκουμπα, καρφίτσες και δαχτυλίδια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω συλλογή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ωστόσο η ίδια ισχυρίζεται πως «παραδόξως στους περισσότερους ανθρώπους άρεσε η ιδέα μου». Σχολιάζοντας τους πιθανούς λόγους για τους οποίους κάποιοι βρήκαν την ιδέα της ανατριχιαστική είπε: «Η απώλεια κάποιων δοντιών κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής είναι μια επώδυνη εμπειρία και κάποιοι άνθρωποι ίσως δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση. Αλλά όταν η διαδικασία της αφαίρεσης ενός δοντιού γίνεται με προσεκτικό τρόπο, τότε η ιδέα αυτή γίνεται πιο ελκυστική».

Αρκετοί άνθρωποι πάντως μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει από την Marjerus να τους κατασκευάσει κάποιο από τα αντισυμβατικά κοσμήματά της, με ορισμένους μάλιστα να ζητούν ένα κόσμημα από τα δόντια κάποιου αγαπημένου προσώπου τους που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή/

Δημοφιλή