Οι περιοδείες κρατάνε ζεστές τις... εκλογές

Οι περιοδείες κρατάνε ζεστές τις... εκλογές
Sooc

Οι περιοδείες και μάλιστα εν μέσω εορτών έρχονται να επιβεβαιώσουν ίσως με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι όλα τα σενάρια στα κομματικά επιτελεία - και εν προκειμένω της ΝΔ - βρίσκονται απλωμένα πάνω στο τραπέζι, με τους περισσότερους να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα ή καλύτερα για έναν πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Η μικρή ανάπαυλα του τριημέρου των Χριστουγέννων θύμιζε κάτι σαν την «ανάπαυση» του στρατιώτη, αφού από την επόμενη μέρα το γαλάζιο επιτελείο με όλο του δυναμικό σε πλήρη διάταξη, μπήκε ξανά στην αρένα της αντιπαράθεσης, με αφορμή αυτή τη φορά, την επιστολή Τσακαλώτου προς του θεσμούς.

Κύριο ζητούμενο ωστόσο, παραμένει για τη ΝΔ η προσπάθεια διεύρυνσης της απήχησης του κόμματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει ξανά μπροστά, προγραμματίζοντας να επισκεφθεί την προσεχή Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, την Κω και την Ψέριμο.

Με βασικό αφήγημα ότι η κυβέρνηση «εμπαίζει τους πολίτες κάνοντας πλειστηριασμό κοινωνικής ευαισθησίας, μοιράζοντας ψίχουλα στους συνταξιούχους και μετά ζητάει συγνώμη από τους δανειστές για τις παροχές" ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να βάλει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο των ευθυνών, χαρακτηρίζοντας τον σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του ως έναν «ανεύθυνο Πρωθυπουργό» και τα κυβερνητικά στελέχη ότι παίζουν ένα παιχνίδι «επανάστασης στο εσωτερικό αλλά υποτέλειας στο εξωτερικό».

Ίσως για αυτό τον λόγο και από την οδό Πειραιώς ζητούν εδώ και τώρα να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς του θεσμούς, με τον αντιπροέδρο της ΝΔ να επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας με νόημα ότι "η ιδέα πως αναγκάστηκε να στείλει ταπεινωτική επιστολή, ορκιζόμενη ότι δεν θα το ξανακάνει, σαν παιδί του δημοτικού, πλήττει την υπερηφάνεια κάθε Έλληνα".

Για την ηγεσία της ΝΔ το χειρότερο σενάριο είναι «να τρενάρει η αξιολόγηση και να βρεθούμε ως τον Μάιο με την πλάτη στο τοίχο, να σκεφτόμαστε τα νέα εκβιαστικά διλήμματα για να βγούμε από το πρόβλημα που εμείς δημιουργήσαμε».

Πάνω σε αυτή τη συλλογιστική ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές αφού εκτιμά ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος «να οδηγηθεί πάλι η χώρα με την πλάτη στον τοίχο να διαπραγματεύεται με λεφτά που τελειώνουν».

Δημοφιλή