Θρήνος για τη Θώμη Κουμπούρα, τη γιατρό που αφιερώθηκε στην έρευνα για τη διάσπαση προσοχής

Θρήνος για τη Θώμη Κουμπούρα, τη γιατρό που αφιερώθηκε στην έρευνα για τη διάσπαση προσοχής
facebook thomi kouboura

Το πελατολόγιο της 45χρονης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Ασφάλειας που χειρίζονται τη στυγερή δολοφονία της άτυχης γιατρού στη Λαμία.

Οι αστυνομικοί στέφουν τις έρευνές τους στο περιβάλλον της γιατρού, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία. Από το πρωί της Τετάρτης η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος. Η Θώμη Κουμπούρα ήταν ιδιαιτέρως γνωστή για το πλούσιο έργο της στην παιδοψυχιατρική. Είχε αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα.

Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια με αξιοζήλευτο βιογραφικό. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δίδασκε στα ΤΕΙ Λαμίας, αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα, είχε ραδιοφωνική εκπομπή, ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Διάσπασης Προσοχής-Υπερκινητικότητας, εκπαιδεύτρια σε πρόγραμμα του κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιγάλεω και είχε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Οι φίλοι της αγαπητής γιατρού λένε από χθες Τετάρτη το τελευταίο αντίο ποστάροντας στον λογαριασμό της Θώμης

Κουμπούρα στο Facebook.

«Θωμη μου αδικοχαμενη γιατί, γιατί, γιατί; Τωρα τι θ' απογίνουμε χωρίς τις επισημάνσεις σου, το χιούμορ σου, τις αναλύσεις σου, τις ατελείωτες συζητήσεις επι παντός επιστητού; Δεν το πιστεύω ακόμη οτι βρέθηκε άνθρωπος να σε δολοφονήσει, ο,τι και να σας χώριζε...», γράφει μία από τις αναρτήσεις.

Το τραγικό τέλος

Η Θώμη Κουμπούρα βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη στις 11.15 μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή Γαλανέικα στη Λαμία. Η 45χρονη ζούσε στον πρώτο όροφο οικογενειακής πολυκατοικίας. Στο ισόγειο ζει η μητέρα της και στον δεύτερο όροφο ο αδερφός της. Η γιατρός έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο –πιθανότατα μαχαίρι- στο στήθος και στο λαιμό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία. Και αυτό διότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, ο χώρος δεν ήταν ανακατεμένος και δεν αφαιρέθηκαν χρήματα ή άλλα αντικείμενα.

Το πτώμα βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού από τον αδερφό της που ανησύχησε και αναζήτησε την αδερφή του. Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Λαμίας που εκτιμά ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως γνώριζε τον δράστη. Μεταξύ άλλων γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στο πελατολόγιο της γιατρού. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από συγγενικά πρόσωπα προσπαθώντας να σχηματίσουν έναν πρώτο κύκλο υπόπτων. Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει σήμερα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι το θύμα πάλεψε με τον δράστη πριν τη δολοφονία.

Δημοφιλή